Hlavní obsah

Jana Kaslová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Milan Malíček, Právo
Článek

Jana Kaslová se může pyšnit titulem Miss parlament, který získala po svém zvolení poslankyní v roce 2010. Je členkou poslaneckého klubu TOP 09. Profesí je advokátka.

Kaslová se narodila 26. srpna 1981 v Plzni. Střídavě studovala na Gymnáziu Tomáše Garigua Masaryka v Plzni a Taipei American School na Taiwanu. Maturitu ovšem skládala v Čechách a po ní nastoupila na Právnickou fakultu Západočeské univerzity. Souběžně absolvovala řadu studijních stáží a pracovala jako překladatelka a administrátorka.

Magisterské studium ukončila v roce 2005 a od té doby byla zaměstnána jako advokátní koncipientka. Po absolvování postgraduálního studia a složení rigorózní zkoušky získala v roce 2009 doktorský titul a začala se živit jako advokátka. Od roku 2008 navíc studuje veřejnou správu a regionální rozvoj na Zemědělské univerzitě v Praze.

V roce 2009 vstoupila Kaslová do TOP 09 a ze sedmého místa pražské kandidátky byla zvolena do Sněmovny. Zde byla místopředsedkyní ústavně právního výboru a mandátního a imunitního výboru.

Jako jedna ze 44 žen, které se v roce 2010 dostaly do Poslanecké sněmovny, byla krátce po svém zvolení označena také titulem Miss parlament. Krátce po nástupu do parlamentu se provdala za Jana Kasla.

Během poslanecké kariéry se jí narodily dvě děti - v listopadu 2010 syn Jakub, v prosinci 2011 dcera Julie. Třetího potomka porodila po skončení svého mandátu. Poslankyní byla do roku 2013.

Články k tématu