Hlavní obsah

Zahrada je v červnu plná sladkých odměn i spousty práce. Čím začít?

Červen je konečně tady! Ve vzduchu jsou už pomalu ale jistě cítit prázdniny, jaro se definitivně překlopilo do léta a na zahradě se můžeme těšit na první odměny našeho snažení. Spoustu zahradních prací už máme za sebou, ale červen nás zahálet rozhodně nenechá.

Foto: shutterstock.com

Zahrada potřebuje péči i v letní sezoně, odmění nás jahodami i kvetoucími růžemi

Článek

Pokud jste se celé jaro poctivě starali o svou zahrádku, můžete se v červnu těšit na bohatou úrodu. Zakousnout se můžete do šťavnatých jahod, chuťové pohárky potěšíte dokonalou chutí vlastních třešní a první salát se vám doslova rozplyne na jazyku.

Po gastronomickém odpočinku je však nutné vrátit se do práce, protože život na zahradě nikdy nespí. Chcete si za pár týdnů vychutnat plnou chuť domácí zeleniny, užívat všemi smysli okrasné květiny nebo se jen tak na boso procházet po dokonalém anglickém trávníku? Je nejvyšší čas pro to něco udělat.

Zahradnický kalendář pro červnovou zahradu

Bez práce nejsou koláče a v červnu toto přísloví platí dvojnásob. Teplé počasí a dostatek vláhy dělají z každé zahrady džungli, kterou je nutné zkrotit. Čeká vás boj s plevelem. Ale nebojte se, vyhrajete nad každým koutem zahrady.

Život s plevelem, tímto nelítostným soupeřem všech zahradnických duší, vám ulehčí AKU strunová sekačka Starline, která potěší gripem s měkkým úchopem i polohovatelným madlem. V červnu máte i jednu z posledních příležitostí na vysetí trávníku, který se bez vaší péče neobejde.

Foto: LKQ.cz

Moderní akumulátorová sekačka je vhodná především pro úpravu travní plochy a do míst špatně dostupných pojezdovou sekačkou

Kdo by nemiloval jen tak v horkém letním dni schovat do stínu košatého stromu, ulehnout pod keř a utrhávat kuličky rybízu. Stromy a keře však potřebují pravidelnou péči. Zvláště v červnu, kdy je spousta dřevin určena ke tvarování.

Dobrým pomocníkem, který by neměl chybět v žádném zahradním domku, je ruční pila pro udržovací prořezávání či plotové nůžky, se kterými se stanete zahradníkem i umělcem zároveň. Nůžky na trávu a keře jsou ideální volbou pro okrasné křoviny. „Snadněji se s nimi manipuluje a hlavní výhodou je, že nehrozí přeseknutí nebo poškození kabelu,“ dodává Michal Knor z Auto Kelly.

Zahradní práce vnášejí nový život 

Začínající léto vnáší do zahrady úplně nový život. Běžte mu vstříc! Využijte čas na čerstvém vzduchu a připravte svou zahrádku na novou letní sezonu. Aby vám šla práce na zahradě pěkně od ruky, pořiďte si dobré zahradní nářadí, které seženete například ve více než stu kamenných prodejnách Auto Kelly nebo na jejich e-shopu.

Začít s výbavou můžete hezky zlehka a to třeba koupí kvalitního pracovního nože. Nebo do toho šlápněte hezky z gruntu s okružní pilou Starline pro přímé řezy i v masivním dřevu.

Foto: LKQ.cz

U okrasných křovin doporučujeme důkladné zastřižení pomocí aku plotostřihu

Růže – květina června

Červnová zahrada je pro všechny milovníky zahrad ve znamení okrasných keřů a rostlin, které nám nedají spát. Nutí nás vstávat od večerních zpráv a kochat se barevnými proměnami.

Květinou měsíce června je jednoznačně mezi zahradníky růže. Proč tomu tak je? Růže není jen symbolem lásky, touhy či čistoty. Je to symbol podvědomého nutkání si přičichnout. Nic se nevyrovná pocitu, kdy se v časných ranních hodinách při východu slunce zhluboka nadechnete a ucítíte omamující vůni růže. Tohoto opojení se v květinářství dočkáte jen těžko. Do práce zdar a na zahradě zvláště!

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám