Hlavní obsah

Dejte svým penězům křídla a nechte je, aby vydělávaly za vás

Hlavní témata současné doby jsou jasná: covid a peníze. Zatímco covid je zcela nevyzpytatelná veličina, s penězi se můžeme naučit zacházet tak, abychom o ně nepřicházeli, ale naopak je získávali.

Foto: Shutterstock.com

Investujte chytře a vydělávejte

Článek

Většina občanů této země je zvyklá peníze získávat tak, že si je vydělá. A když je náhodou investují, pak většinou do nemovitostí, na které si „mohou sáhnout“ a považují je tudíž za nejbezpečnější uložení peněz. S větší nedůvěrou už hledí na finanční produkty, jako jsou například dluhopisy spolehlivých nebo progresivních firem.

Vhodné investice

Firemní dluhopisy představují půjčku firmě, která se zavazuje ke splacení celé investované částky, včetně pravidelně splácených úroků, v předem dané lhůtě. Ta obvykle nepřesahuje pět let. Jsou tak vhodné i pro nezkušené investory nebo pro ty, kdo nemají zbytečné miliony.

Tyto investice už vyžadují od investora o něco větší aktivitu. Před investováním by si totiž měl prostudovat historii firem, segment, v němž podnikají, typ činnosti, stabilitu fungování i to, jaký dopad měl covid-19 na činnost a výkonnost firmy.

Velice lákavou kategorií pro investice jsou progresivní tuzemské firmy, které vyvíjejí nové technologie.

Foto: Shutterstock.com

V nanotechnologiích je budoucnost

Zhodnocení peněz i pomoc rozvoji

Investice do jejich dluhopisů může mít širší efekt – vedle zhodnocení peněz pomáhá také rozvoji zdejšího trhu a průmyslu. Jednou z nejdynamičtěji rostoucích technologií jsou nanotechnologie. Ty dokážou na mikroskopické úrovni vylepšovat vlastnosti materiálů, tudíž je jejich využití velice široké a zasahuje prakticky do celého spektra průmyslových činností.

Pokud byste se rozhodli investovat do nanotechnologií, můžete tak učinit prostřednictvím společnosti AG Chemi Group. Ta v současné době nabízí firemní dluhopisy na získání prostředků za účelem vybudování výzkumného centra zaměřeného na nanotechnologie a optimalizaci výroby.

Jasná pravidla, jasný výnos

Minimální investovaná částka je 10 000 korun a roční výnos je stanovený na 6,8 %. Úrok z investovaných peněz vyplácí společnost měsíčně, splatnost investice je 40 měsíců. Společnost AG Chemi Group na svých webových stránkách uvádí podrobné informace pro investory a můžete si tam i spočítat, kolik vám vaše investice vynese.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám