Hlavní obsah

DOBOJOVÁNO: Hořký konec, který zmrazil celý sportovní národ. Možnost odpovědět už Češi nedostali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině devadesátých let byl považován za jednoho z nejlepších brankářů Evropy a přestup do slavné Barcelony byl na spadnutí. Po stříbrném Euru v roce 1996 ale přišel zlom. Petr Kouba sice získal španělský titul, o pozici v týmu ale musel tvrdě bojovat. V druhém díle podcastu Dobojováno vzpomíná mimo jiné na stříbrný šampionát, nešťastný gól v prodloužení, přestupy podepisované v kuchyni, přebíhání dálnice na soustředění nebo pohádkové období ve Spartě. Celý díl naladíte v audio přehrávači pod videem.

DOBOJOVÁNO: Bývalý fotbalový brankář Petr Kouba Video: Novinky

 
Článek

Červen 1996. Pátá minuta prodloužení velkolepého finále evropského fotbalového šampionátu ve Wembley a Oliver Bierhoff zasazuje zlatým gólem smrtelnou ránu českému výběru. V brance tomu nemůže uvěřit Petr Kouba, jenž se v tu chvíli stejně jako zbytek národa noří do hlubokého smutku.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Filip Jícha: Drží unikátní prvenství, na absolutní vrchol se dostal ve dvou rolích

Podcasty a pořady

V současné době se Kouba věnuje rozvoji mladých brankářů v reprezentaci. Českou brankářskou školu považuje za kvalitní a je přesvědčený o tom, že vyhlídky na budoucnost mezi tyčemi jsou pro českou reprezentaci optimistické.

Jak na začátku devadesátých let prožíval úspěšné období ve Spartě? Proč si vybral po Euru angažmá právě ve Španělsku? Jak ovlivnilo jeho kariéru vážné zranění kolene? Proč musel na soustředění přebíhat dálnici do fastfoodu a dotáhnou to podle něj mladí čeští brankáři do nejprestižnějších soutěží světa? Celý rozhovor, který moderuje Jakub Štěpánek, si poslechněte v audio přehrávači.

Jiří Welsch: Z Holic se dostal až mezi světovou smetánku, ne všechno ale bylo vždycky růžové

Podcasty a pořady

Už za týden v Dobojovánu nabídneme rozhovor s bývalým nejlepším házenkářem planety Filipem Jíchou. Ten vás v rozhovoru s Lucií Černou nechá nahlédnout do fungování jednoho z nejlepších týmů světa a zavzpomíná třeba také na angažmá v Barceloně. 

Reklama

Výběr článků

Načítám