Hlavní obsah

Andrea Sestini Hlaváčková: Nechtěla jsem se loučit jako lůzr, tři dny jsem jenom kňourala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympijská medailistka, vítězka dvou grandslamů či úspěšná fedcupová reprezentantka. Tím vším je Andrea Sestini Hlaváčková, která před několika týdny na turnaji v Praze oficiálně ukončila tenisovou kariéru. Co ji k tomu vedlo, jaký má vztah k pivu a kam povedou její další kroky? Dozvíte se v dnešní epizodě Dobojována, kterou moderuje Jakub Štěpánek.

Dalším hostem podcastu Dobojováno byla Andrea Sestini HlaváčkováVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Rozlučka před domácím publikem (0:32)
  • Pivo jako iontový nápoj (6:39)
  • H+H na výsluní (12:04)
  • Jak to bylo s ránou do oka od Martiny Hingisové (25:18)
  • Vzpomínky na StarDance (31:30)

Z kurtů sice nenápadně zmizela už zhruba před čtyřmi lety, pořádnou rozlučku s kariérou si ale Andrea Sestini Hlaváčková schovala až na letošní rok do Prahy. Na turnaji ve Stromovce po boku dlouholeté parťačky Lucie Hradecké dokráčela do čtvrtfinále a po turnaji přišlo i na slzy dojetí.

„Hlavně jsem měla strach, abych se před diváky neztrapnila. Už jsem nějakou dobu nehrála a před turnajem nebyl moc prostor na trénink. Nechtěla jsem hlavně končit jako nějaký lůzr. Ale po prvním zápase to ze mě spadlo,” přiznává v podcastu olympijská medailistka z Londýna.

Sestini Hlaváčková neměla daleko ani k druhé olympijské medaili o čtyři roky později. V Riu je s Hradeckou dělil od finále jediný vítězný míč, po ráně do oka a nepříjemném zranění nakonec populární pár skončil smolně čtvrtý.

„Když se mě někdo zeptá, co bylo dno mojí kariéry, tak to bylo tady,” přiznává zpětně dnes již bývalá tenistka. Celý rozhovor si můžete pustit na videu, případně jako podcast v audiopřehrávači v úvodu článku.

V Dobojovánu je dnes řeč také o pivu, protože jméno Hlaváček je v Plzni úzce spojeno právě se zlatavým mokem. Řeč přišla i na účast v populární taneční soutěži StarDance či tenisovou horečku v roce 2014.

Foto: Adam Mogyorosi, Novinky

Hostem podcastu Dobojováno byla Andrea Sestini Hlaváčková.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“. Sledovat nás můžete také na Spotify, Apple Podcastech či Podcasty.cz

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Reklama

Výběr článků

Načítám