Hlavní obsah

Víkend bude studený, ale slunečný

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé jihozápadní proudění, které v Česku ještě ve čtvrtek zajistí příjemné teploty, až 15 stupňů, vystřídá v noci na pátek studená fronta. O víkendu by se pak obloha měla vyjasnit, teploty ale zůstanou velmi nízko, v noci mohou klesnout až na -10 stupňů. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4.3.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Teplé počasí posledních dní si neužívají úplně všichni obyvatelé, na mnoha místech, například v Polabí, se po celý den drží nízká oblačnost a teploty se dostanou jen pár stupňů nad nulu. Kde se nízká oblačnost rozpustí, tam je i 10 stupňů.

Nejinak tomu bude ve čtvrtek. Ráno bude místy zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Při zmenšené oblačnosti se přes den mohou teploty dostat na 11 až 15 stupňů. Pokud vydrží nízká oblačnost, pak jen na 6 stupňů.

Během odpoledne bude přibývat oblačnosti, na severu může večer pršet, ve vyšších polohách sněžit.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

V pátek bude zataženo až oblačno, zpočátku na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, v nížinách i déšť se sněhem. Postupně budou srážky ustávat a mraků bude ubývat. Ranní teploty klesnou na -2 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -1 až 3 °C.

V sobotu bude obloha polojasná nebo skoro jasná, oblačno s občasnými přeháňkami může být na severovýchodě. Ranní teploty klesnou na -9 až -5 stupňů, přes den se teploty dostanou jen lehce nad nulu, na 0 až 4 stupně.

Jasno až polojasno bude i v neděli, ranní teploty ještě více klesnou, a to na -10 až -6 stupňů, denní se naopak lehce zvýší, na 3 až 7 stupňů. Podobně pak bude i v pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám