Hlavní obsah

V polovině týdne bude pršet, jinak bude slunečno, ale chladno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí naruší v úterý a ve středu tlaková níže, která přinese četné srážky. Počínaje čtvrtkem bychom se měli dočkat návratu počasí s minimem oblačnosti, leč s podprůměrnými teplotami. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pondělní jasno až polojasno naruší v průběhu dne přibývání oblačnosti a na západě republiky se večer objeví srážky. Teploty se dostanou na 9 až 13 °C.

V úterý bude zpočátku místy polojasno, jinak oblačno až zataženo. Večer začne od jihozápadu přibývat oblačnosti a přidají se srážky, které budou v nejvyšších polohách sněhové.

„V úterý se na naše území dostane prach ze Sahary, takže déšť bude prachové částice vymývat,” konstatovala Honsová. Ráno teploty klesnou na 3 až –1 °C, přes den vystoupají na 9 až 13 °C.

Ve středu bude pokračovat oblačné počasí, zejména na východě doprovázené srážkami. Oblačnosti začne v průběhu ubývat od západu. Ranní minima klesnou na 6 až 2 °C, odpolední se dostanou na 9 až 13 °C.

„Od čtvrtka ale počasí u nás začne opět ovlivňovat tlaková výše nad severovýchodní Evropou, kolem které k nám bude proudit studený vzduch od severovýchodu až východu. Bude tak opět převládat slunečné počasí a mrazivá rána,” připomněla meteoroložka.

Ve čtvrtek bude převážně jasno až polojasno s ranními teplotami mezi 3 až –1 °C. Odpolední maxima se zastaví mezi 8 až 12 °C.

Stavebnictví se v lednu dařilo, i díky dobrému počasí

Ekonomika

Podobně, ale chladněji by mělo být v pátek, kdy ranní minima klesnou na –1 až –5 °C, aby se odpoledne oteplilo na 6 až 10 °C.

V sobotu i v neděli by mělo převládat jasno až polojasno. V sobotu ráno se teploty podívají k –2 až –6 °C, v neděli k –3 až –7 °C. Odpolední teploty po oba víkendové dny zůstanou mezi 3 a 7 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám