Hlavní obsah

Týden přinese skokové oteplení i četné srážky

Přelom listopadu a prosince bude bohatý na srážky. Ty se budou objevovat ve všech skupenstvích a budou je doprovázet i četné nebezpečné jevy jako silný vítr či náledí. Stabilní nebudou ani teploty, které se ve středu budou dostávat až k 7 stupňům Celsia, zatímco po zbytek týdne budou o poznání níže. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.11.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí se k proměnlivé oblačnosti mohou přidat občasné přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupí na -1 až 3 °C.

Úterý bude největrnějším dnem pracovního týdne. Ranní teploty klesnou na -2 až -7 °C, odpolední se dostanou na 0 až 4 °C. Převážně bude oblačno až zataženo, místy bude sněžit.

„Na horách napadne přes 20 centimetrů sněhu, v nižších polohách až 10 centimetrů. V kombinaci se zesílením větru, který bude na horách dosahovat v nárazech rychlosti až 110 kilometrů v hodině, v nižších polohách 70 kilometrů v hodině, se budou tvořit sněhové jazyky,” uvedla meteoroložka.

V nižších polohách - od západu pod 800 metrů, na východě pod 400 metrů nad mořem - budou srážky přecházet v déšť. Očekávané rozmary počasí souvisejí s přecházející teplou frontou.

Ve středu bude převládat zataženo s občasným deštěm, na horách sněžením. Ranní minima klesnou na 3 až -1, odpolední teploty vystoupají na 3 až 7 °C. I nadále bude větrno a zejména ráno tak budou teploty pocitově nižší.

Ve čtvrtek bude převládat oblačno až zataženo s občasným deštěm, na horách opět se sněžením, jehož hranice postupně klesne k nadmořské výšce zhruba 400 metrů. Ranní minima se budou pohybovat mezi 3 a -1 °C, odpolední teploty vystoupají na 2 až 6 °C.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Oblačné počasí s deštěm, který bude od středních poloh přecházet ve sněžení, bude pokračovat i v pátek. Ranní minima klesnou na 1 až -3 °C, přes den se teploty dostanou na 0 až 4 °C.

V sobotu a v neděli by mělo být i nadále oblačno až zataženo s občasným sněžením či přeháňkami. Ranní teploty se budou po oba dny pohybovat mezi -1 a -5 °C, odpolední se dostanou na 0 až 4 °C v sobotu a na -1 až 3 °C v neděli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám