Hlavní obsah

Příští týden se citelně ochladí

Počasí v nejbližších dnech ovlivní přechod dvou frontálních systémů. V pátek to bude teplá fronta, díky níž budou další dva dny teploty stoupat až ke 13 °C. V neděli pak fronta studená, kvůli níž se k nám dostane chladný vzduch od severozápadu a razantně se ochladí. Sníh se dostane i do nižších poloh. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 19.11.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pátek přes naše území přejde teplá fronta, díky níž budou odpolední maxima srovnatelná s teplotami v Madridu. Zpočátku bude zataženo až oblačno s ojedinělým deštěm. Srážky však budou odpoledne ustávat a oblačnost se bude částečně protrhávat. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 °C, odpoledne se podívají na 9 až 13 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo s ojedinělým přeháňkami. Přechodně může být až polojasno, byť po ránu se místy objeví mlhy,“ shrnula Honsová. Nejnižší ranní teploty klesnou na 9 až 5 °C. Na jihozápadě to bude pouze kolem 2 °C. Přes den se teploty znovu dostanou na 9 až 13 °C.

V neděli bude přecházet přes naše území studená fronta a převládat tak bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami, které budou na horách postupně sněhové. Ranní minima klesnou na 4 až 0 °C, odpolední vystoupají na 4 až 8 °C.

V pondělí bude opět oblačno až zataženo, místy s přeháňkami, které budou sněhové již od nižších poloh. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C, přes den se dostanou na 4 až 8 °C.

Na úterý a středu slibuje předpověď polojasno, přechodně až oblačno. Ráno se ojediněle budou objevovat mrznoucí mlhy a teploty budou klesat na 0 až –4 °C. Přes den se po oba dny dostanou teploty nejvýše na 2 až 6 °C.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ilustrační foto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám