Hlavní obsah

Před víkendem se razantně ochladí, sníh se objeví i v nižších polohách

Novinky, Jaroslav Soukup

Po přechodu studené fronty se ve čtvrtek začne citelně ochlazovat a počasí s nadprůměrnými teplotami, které jsme si doposud užívali, skončí. V dalších dnech se v noci dočkáme mrazivých teplot a i v nížších polohách by se mohly objevovat sněhové vločky. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 19.11.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Zatímco dosavadní teploty odpovídaly spíše polovině října, ve čtvrtek do České republiky začne pronikat arktický vzduch. Přes den bude zpočátku polojasno až oblačno, místy se objeví mlhy či nízká oblačnost. V průběhu dne začne od západu přibývat oblačnosti a přidá se déšť či přeháňky. Na horách půjde o srážky sněhové. Teploty se dostanou na 9 až 13 °C, přičemž od západu se bude postupně ochlazovat.

V pátek bude polojasno až oblačno s nočními teplotami mezi 2 a -2 °C. Přes den se ojediněle objeví přeháňky, které od středních poloh mohou být smíšené či sněhové. Nejvyšší teploty se dostanou na 2 až 6 °C.

V sobotu bude převládat polojasno, ojediněle opět se sněhovými přeháňkami. Noční minima poklesnou na  0 až -4 °C, přes den se teploty vyšplhají na 1 až 5 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

V neděli bude polojasno až oblačno, na severu až zataženo a místy ojediněle s přeháňkami, které budou od středních poloh smíšené nebo sněhové,” konstatovala Honsová. V noci teploty klesnou na 1 až -3 °C, přes den se dostanou na 3 až 7 °C.

Zataženo s deštěm či přeháňkami, které budou od středních poloh smíšené, mrznoucí či sněhové, bude i v pondělí. V noci teploty klesnou na 3 až -1 °C, přes den vystoupají na 3 až 7 °C.

Oblačné počasí s deštěm či deštěm se sněhem musíme očekávat i v úterý. Teploty v noci klesnou na 2 až -2 stupně, přes den se dostanou na 2 až 6 °C.

Ve středu by podle výhledu mělo převažovat polojasno až oblačno ojediněle se srážkami, které budou od středních poloh sněhové. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat do 5 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám