Hlavní obsah

Po Štědrém dnu se citelně ochladí a bude i sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí během letošních vánočních svátků bude hodně turbulentní. Vzhledem k teplému jihozápadnímu proudění vystoupají teploty na Štědrý den v maximech až na 10 stupňů Celsia, postupně se ale bude do Česka dostávat studený vzduch od severu, který přinese během svátků razantní ochlazení i sněžení. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Živě: Štědrodenní záběry z panoramatických kamer 24.12.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Během vánočních svátků by mohlo na horách napadnout až 10 centimetrů sněhu. Souvislá sněhová pokrývka se bude tvořit zejména na horách, pouze přechodně i v nižších polohách.

„Štědrý den rozšíří řadu Vánoc na blátě na desáté v řadě, nicméně se během něho můžeme setkat i s bouřkami,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami. Během odpoledne lze pak čekat na horách - večer a v noci postupně od severozápadu i od středních poloh - sněžení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 stupni, během dne se od severozápadu začne ochlazovat.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy se sněhovými přeháňkami. Ranní teploty 2 až -2 stupně. Nejvyšší denní teploty budou v intervalu -1 až 3 stupně. Povane mírný severozápadní vítr.

V sobotu lze čekat oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Ráno už bude mrznout, teploty budou od -1 do -5 stupňů. Nejvyšší denní teploty vystoupají na -2 až 2 stupně.

Charakter počasí zůstane stejný také v neděli. Bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Ranní teploty -4 až -8 stupňů, nejvyšší denní teploty -2 až 2 stupně.

Pondělí bude většinou oblačné, ojediněle s deštěm nebo přeháňkami, ve vyšších polohách bude sněžit. Ranní teploty -2 až -6 stupňů, nejvyšší denní teploty 0 až 4 stupně, na jihozápadě až 7 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám