Hlavní obsah

Na Šumavě hrozí velká voda, Vydra dosáhla povodňového stupně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vydatných deštích budou přes noc stoupat hladiny některých řek na Šumavě. Vydra na Modravě podle aktuálních údajů hydrologů překročila v neděli kolem 18:00 první povodňový stupeň a před osmou večer druhý. Kulminovat by měla kolem půlnoci. Prvního stupně dosáhla také Otava v Rejštejně, očekává se i vzestup hladiny Křemelné. Pro Sušicko platí až do pondělního večera povodňová bdělost.

Foto: windy.com

Grafika ze serveru windy.com znázorňující souhrn deště k nedělnímu večeru. Žlutá barva vyznačuje oblasti, kde napršelo víc

Článek

„Vydra a Křemelná budou kulminovat kolem půlnoci mezi prvním a druhým stupněm povodňové aktivity. Zejména Vydra by mohla krátkodobě překročit i druhý povodňový stupeň. Otava v Sušici by měla kulminovat v pondělí brzo ráno nad prvním stupněm povodňové aktivity,“ uvedli v  neděli dopoledne meteorologové.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před velkou vodou

V pondělí bude sice znovu intenzivně pršet, srážky budou ale v nejvyšších polohách postupně přecházet do sněžení. Hladiny řek by proto neměly stoupat tak výrazně jako během noci.

Reklama

Výběr článků

Načítám