Hlavní obsah

Na horách připadne další sníh, konec týdne bude opět větrný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větrné počasí ovlivnilo počasí v úvodu týdne a totéž se stane i v jeho závěru. O víkendu bude vítr zesilovat kvůli dalším frontálním systémům. Teploty by některé dny měly opět stoupat vysoko nad hranici 10 stupňů Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11. 2. 2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Jestliže pondělní ráno bylo na mnoha místech velmi teplé a například v Českých Budějovicích se teploty dostaly na 15,1 stupně, po přechodu studené fronty se začalo skokově ochlazovat, a to až o 6 stupňů za hodinu.

V úterý bude převážně oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami, které budou od středních poloh smíšené či sněhové. V noci teploty klesnou na 4 stupně až 0, přes den se dostanou na 3 až 7. Silný vítr bude mít v nárazech rychlost do 90 kilometrů v hodině.

Blackout v českých městech, bez proudu byly statisíce domácností

Počasí

Ve středu bude oblačno až zataženo, občas s deštěm nebo přeháňkami, které opět budou od středních poloh sněhové. Během dne by se mělo vyjasnit až na polojasno. Ráno teploty klesnou na 2 až –2 stupně, přes den vystoupají na 2 až 6. Vítr by měl být v nárazech do 70 kilometrů v hodině.

Letadla ve větru vlála nad Heathrow, problémy hlásí i Praha

Evropa

Oblačno až polojasno bude zpočátku převládat ve čtvrtek. Během dne však bude přibývat oblačnosti a přidá se déšť, přeháňky a od vyšších poloh opět i sněžení. Noční teploty klesnou na  2 až –2, denní maxima se budou pohybovat mezi 3 a 7 stupni.

V pátek by již mělo pršet pouze ojediněle. Bude převážně oblačno až polojasno, na horách se opět objeví sněhové vločky. Ranní minima klesnou na 2 až –2 stupně, přes den se rtuť teploměru dostane na 4 až 8 stupňů.

V sobotu bude převážně oblačno až polojasno. Ranní minima setrvají kolem nuly, přes den se teploty dostanou na 6 až 10 stupňů. Znovu začne zesilovat vítr.

V neděli by mělo převládat oblačné počasí, které místy doprovodí déšť či přeháňky. V noci se teploty dostanou na 5 až 1 stupeň, přes den vystoupají na 9 až 13. I nadále bude foukat čerstvý vítr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám