Hlavní obsah

Meteorologové upřesnili výstrahu před bouřkami, kroupy mají tři centimetry

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí upřesnil a rozšířil výstrahu před silnými až velmi silnými bouřkami, které odpoledne a večer zasáhnou zejména východní polovinu republiky.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.8.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od jihozápadu postupují přes jižní část Vysočiny velmi silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami a kroupami s velikostí kolem tří centimetrů,” uvedli v pondělí odpoledne před třetí hodinou meteorologové s tím, že vyšší stupeň varování platí do 16 hodin.

Již dříve varovali, že silné bouřky budou doprovázet přívalové srážky s krátkodobými úhrny kolem 40 milimetrů. Vyskytovat se budou poryvy větru s nárazy o rychlosti 70 kilometrů v hodině a v menší míře očekávají meteorologové i krupobití.

Česko čeká výrazné ochlazení, počasí bude na draka

Domácí

Varování platí pro Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj a rovněž pro části Vysočiny a Pardubického kraje od pondělních 15 hodin do úterních tří hodin ráno.

V částech Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje hrozí rovněž vzestupy hladin.

Bouřky budou souviset s přechodem studené fronty. Během dne se posupně zatáhne a na většině území se vyskytnou právě bouřky. V dalších dnech se i poměrně výrazně ochladí.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám