Hlavní obsah

Horké počasí vydrží do úterý, přibude deště

Novinky, alt

Nadcházející týden bude teplotně nadprůměrný, především ve své první části, odpoledne teploty dosáhnou až na 28 stupňů. V úterý odpoledne se přechodně ochladí a postupně začne více pršet. I tak by ale teploty neměly klesat pod 20 stupňů. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po Medardovi, kterého najdeme v kalendáři v úterý 8. června, se přechodně mírně ochladí, ale o ovčích chladnech, jak hovoří tato pranostika, nemůže být řeč – nejvyšší odpolední teploty budou zůstávat na hodnotách přes 20 °C a v ranních minimech zpravidla nebudou klesat pod 10 °C,” shrnula Honsová.

Pojem ovčí chladna se pojí s častými červnovými ochlazeními doprovázenými vydatnými srážkami.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Ilustrační foto

V pondělí bude jasno až polojasno, odpoledne teploty vystoupí na 24 až 28 stupňů. Bude také nejméně srážek z celého týdne.

Už v úterý se místy objeví přeháňky, ojediněle bouřky. Teploty ale při jasné či polojasné obloze zůstanou vysoko, na 24 až 28 stupních.

Ochladí se ve středu, obloha bude oblačná až polojasná, přechodně až zatažená, objeví se přeháňky či občasný déšť. Teploty nad ránem klesnou na 11 až 15 stupňů, přes den se dostanou na 21 a 25 stupňů.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Ve čtvrtek bude oblačno, místy déšť, ojediněle se vyskytnou bouřky. Teploty ještě trochu klesnou na 10 až 14 stupňů v noci a 20 až 24 stupňů odpoledne.

Velkou změnu nepřinese ani pátek, bude oblačno až polojasno, občas se objeví déšť nebo přeháňky, teploty nad ránem budou 11 až 15 stupňů, odpoledne 20 až 24 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám