Hlavní obsah

Deštivé dny ještě chvíli vydrží, listopad bude spíš teplý

Vlhké počasí potrvá i v příštím týdnu, další listopadové týdny už by měly být sušší, v dlouhodobém výhledu to v sobotu uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Teploty v tomto období budou mírně nad normálem nebo normální.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2. 11. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výhled platí pro období od 4. listopadu do 1. prosince. „V následujících čtyřech týdnech se očekávají teploty většinou na horní hranici běžných hodnot pro danou roční dobu, v závěru měsíce i nad touto hranicí. Celkově budou teploty do konce listopadu slabě nadnormální nebo normální,“ uvádějí meteorologové.

V následujícím týdnu se teploty přes den dostanou opakovaně nad 10 stupňů, přičemž noční teploty by se měly udržet nad nulou. Průměr nejvyšších denních teplot ovšem bude už pod 10 stupni, v dalších týdnech pak bude postupně klesat.

Předpověď počítá pro příští týden také s deštěm a přeháňkami. Jako celek bude ovšem zbytek listopadu spíš sušší.

„Relativně nejvíce srážek očekáváme v prvním předpovědním týdnu (od 4. 11.), v ostatních týdnech by se týdenní srážkové úhrny měly pohybovat na rozhraní průměrných až podprůměrných hodnot,“ stojí ve zprávě ČHMÚ.

Na východě hrozí silný vítr, v Krkonoších náledí

Domácí

Aktuálně je v platnosti také výstraha před silným větrem, týká se východu České republiky. Horská služba také varuje před vznikem ledovky ve vyšších polohách Krkonoš.

Reklama

Výběr článků

Načítám