Hlavní obsah

Chladný a větrný víkend vystřídají příští týden dvacítky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtvrtečním přechodu studené fronty se znovu dočasně ochladí a do konce týdne se budou odpolední teploty pohybovat kolem 10 °C. V příštím týdnu by se již mělo začít razantně oteplovat a odpolední maxima se v jeho polovině dostanou nad 20 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.4. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně oblačno, během dne začne od západu oblačnosti dále přibývat a večer se přidá déšť, na horách i sněžení. Ojediněle se  mohou objevit bouřky. Odpolední teploty se dostanou na 12 až 16 °C. Noc ze čtvrtka na pátek bude větrná, přičemž meteorologové očekávají, že poryvy budou ustávat v pátek ráno.

Přes den bude v pátek převládat zataženo až oblačno s přeháňkami či deštěm, přičemž v horských oblastech se může jednat o srážky sněhové. Ráno teploty klesnou na 7 až 3 °C, přes den se dostanou na 8 až 12 °C, nicméně vítr bude pocitovou teplotu dále snižovat.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Počasí

Zataženo až oblačno vydrží rovněž v sobotu. Na většině území je třeba opět počítat s přeháňkami, na horách se sněhovými srážkami. Ranní minima klesnou na 6 až 2 °C, denní teploty vystoupají na 7 až 11 °C. I nadále bude foukat čerstvý vítr.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy se přidají dešťové přeháňky, na horách sněhové. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C a místy se bude tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C,” popsala Honsová závěr týdne.

V pondělí by již mělo být oblačnosti méně, převládat bude polojasno až oblačno s ranními teplotami mezi 2 a -2 °C. Ojediněle se opět může vytvářet náledí. Přes den by se měly teploty podívat k 11 až 15 °C.

Od úterý by se mělo začít výrazněji oteplovat. Ráno bude chladné, teploty klesnou na 4 až 0 °C. Denní maxima se vyšplhají na 16 až 20 °C.

Ve středu by mělo převládat polojasno, čemuž budou odpovídat i denní teploty. Ty odpolední se dostanou na 18 až 22 °C, ráno poklesnou k 7 až 3 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám