Hlavní obsah

Mercedes-Benz S600 Pullman pro státníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je na světě celkem dost značek, které prodlužují rozvor vozů Mercedes, sám výrobce už od roku 1928 nabízí speciální luxusní a bezpečnou verzi na prodlouženém rozvoru. Nová řada s tradičním názvem Pullman byla odhalena právě v těchto dnech.

Článek

Státníci a nejbohatší muži světa mají rádi pohodlí, ale také bezpečí. Mercedes pro ně vyrábí třídu S s vidlicovým dvanáctiválcem bi-turbo, který má speciální úpravy pro ochranu posádky před palnými zbraněmi a výbušninami. Jenže ani verze Long není občas dostatečně dlouhá a prostorná, aby mohla vozit celebrity k červeným kobercům při předávání Oscarů.

Mercedes-Benz tak tradičně již několik generací přináší verzi Pullman, která nabízí opravdu extrémní délku rozvoru, nevídaný komfort a samozřejmě bezpečnost. I zde je stejný motor s výkonem 380 kW a točivým momentem 830 N.m. Každého newtonmetru je zde zapotřebí, protože vůz díky pancéřování, prodloužení a zvýšení karoserie váží asi opravdu dost. Přesná čísla výrobce neudává.

Vzhledem k tomu, že nádrž má speciální konstrukci proti proražení, vůz disponuje samohasicím systémem, karoserie i skla jsou zcela odolné proti střelám střední ráže a pneumatiky a nápravy jsou schopné i po najetí na minu nouzově ujet několik desítek kilometrů, tak to asi nebude málo. Také cena se samozřejmě tají - v této cenové kategorii je to standardem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám