Hlavní obsah

Vánoční knihy - Neil Gaiman, Mika Waltari i Jenny Nimmová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I těsně před Vánocemi vycházejí zajímavé knižní tituly. V obchodech nově najdete například nový komiks Sandman - Hra o tebe od Neila Gaimana, drama Dohra Mika Waltari nebo dětskou fantasy Charlie a modrý hroznýš Jenny Nimmové.

Článek

Neil Gaiman: Sandman - Hra o tebe

Vychází pátá kniha série Sandman, která vás zavede do krajiny poetických hororů Neila Gaimana.

Lesbičky, mluvící zvířata, čarodějka, transsexuálové, mluvící kůže stažená z obličeje, pohádkový svět, ďábelská Kukačka... a samozřejmě sám vládce snů, Sandman.

Ty všechny najdete v pátém, celobarevném přírůstku do dnes už kultovní série. Dostanete se do magické říše, která není ani zdaleka tak idylická, jak se na první pohled zdá, a smrt tu číhá na každém kroku.

Tak nějak by asi vypadala Narnie, kdyby jí psal Charles Manson.

Crew, překlad Viktor Janiš,  192 str., 489 Kč

Mika Waltari: Dohra

Když v roce 1937 publikoval Mika Waltari svou "skandální" psychologickou novelu Cizinec přichází, ještě netušil, že jeho manželské drama ze syrového, a přece okouzlujícího finského venkova vyvolá tak rozporuplné reakce - na straně jedné ocenění literární kritiky a oblibu u čtenářů, na straně druhé nevoli u církevních či politických kruhů a obvinění z nemorálnosti.

A stejně jako byl symbolickému literárnímu soudu za svůj příběh vystaven spisovatel sám, rozhodl se Waltari uspořádat soudní přelíčení i své hlavní hrdince. Tím měla být právě kniha Dohra (1938). Žena, která svého milence pomstila zabitím manžela, v ní je dopadena a obviněna z vraždy, současně jí je však poskytnuta možnost se hájit a veřejně vysvětlit své jednání.

Knižní klub, váz., 199 Kč

Veronika Bohatá: Velká kniha Strachu

Knížku hrůzostrašných příběhů, napsaných na motivy klasických světových děl tohoto žánru, sestavila a převyprávěla Veronika Bohatá

Krvelační upíří hrabě, zrádná přítelkyně, která se živí krví, pomsta uměle vytvořeného člověka, hrůzy podzemního vězení inkvizice, pekelná příšera na blatech, strašlivý konec chamtivého mladíka, lakomec polepšený kouzlem Vánoc nebo nešťastný manžel, jehož tělo si po libosti půjčuje zlotřilá manželka...

V příbězích najdete například tato slavná díla - Bram Stoker - Dracula, Mary W. Shelley - Frankenstein, Edgar Allan Poe: Jáma a kyvadlo, Arthur Conan Doyle: Pes baskervillský a další

Albatros, obálka Martin Velíšek, 132 str., 190 Kč

Jenny Nimmová: Charlie a modrý hroznýš

Oblíbené dětské příběhy  Charlieho, kluka s neobyčejnými schopnostmi a jeho neobyčejných kamarádů pokračují ve třetí knize.

Charlie Hnát doufá, že už ho ve škole nic zapeklitého nečeká, ale kdepak! Zlé pratetičky kují další pikle a strýček Paton odjíždí neznámo kam, aby jim to včas zatrhl. Mezitím se u Charlieho doma objeví krásná Bella se znepokojivýma, proměnlivýma očima. Když Charlie s kamarády objeví v podkroví akademie zoufalého neviditelného kluka, kterého tam vězní zlý Ezechiel, rozhodnou se, že ho musí zachránit a neviditelnosti ho zbavit.

Zlí Bludovi však mají mocnou pomocnici a strýček Paton se vrátil ze záhadné cesty polomrtvý a jeho stav se nelepší. Charlie se rozhodne, že znovu požádá o pomoc proradného Skarpa...

Albatros Karneval, ilustrovala Zdeňka Boušková, váz., 296 str., 175 Kč

Hans-Joachim Zillmer: Evoluce - Podvod století

Již v knize Darwinův omyl autor dokazoval, že žádná evoluce neproběhla a časová údobí s touto teorií spjatá jsou pojatá naprosto chybně. Od roku 1998, kdy knihu napsal, se již několik jeho předpovědí splnilo. Nově prováděné určování stáří v roce 2004 rovněž potvrdilo, že většina lebek neandrtálců řazených do starší doby kamenné je mladší až o 28 000 let, než se dosud předpokládalo.

V této knize dr. Zillmer, ukazuje, že oficiální názory na historii lidstva, od nejranějších dob až po moderního člověka, se hroutí jako domeček z karet. Vymyšlená fakta, podvržená dogmata a neočekávaná záplava přesvědčivých nálezů, jež nám předkládají ortodoxní vědci, vytvářejí zcela jiný obrázek počátků historie lidstva, než jaká je skutečnost.

Knižní klub, váz., 272 str., 259 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám