Hlavní obsah

Zapomeňte na zelený pažit, v Polsku se fotbalový turnaj topil v blátě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové soutěže se jako obvykle přes léto na pár týdnů odmlčely. Neznamená to však, že by s fotbalem měli fanoušci utrum. V Polsku se na konci června konal speciální turnaj v „blátovém fotbalu“ a nadšení doslova stříkalo všude okolo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Polsku odstartoval šampionát fotbalu v bahněVideo: Reuters

 
Článek

V malé vesničce Korycin na severovýchodě Polska se toho přes rok neděje zase tolik. Už pošesté ale konec června patřil turnaji ve fotbale, místo nadýchaného pažitu ale čekala na hráče a hráčky pořádná dávka bahna. Kromě polských týmů se letos představily i mančafty z Ukrajiny.

Turnaje se zúčastnilo 22 mužských týmů, k vidění bylo také zápolení šesti ženských výběrů. „Nezdá se to, ale je to náročná aktivita. Každopádně mě to hrozně baví, a když vylezu celá umazaná od bláta, tak jsem spokojená,” nechala se slyšet Martyna Bielská z týmu „Královny bláta”.

Nevozte si na fotbalové mistrovství do Kataru drogy, hrozí vám smrt

Koktejl

Fotbal hraný v blátě má kořeny ve Finsku. Pohyb na nestabilním povrchu obecně zvyšuje výdrž a fyzickou připravenost atletů nebo třeba vojáků.

„Je to hlavně zábava. Pomáháme lidem se odreagovat i v téhle náročné a pochmurné době,” řekl agentuře Reuters organizátor turnaje Maciej Rant.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám