Hlavní obsah

Za ferrari mezi rouškami si zákazník pořádně připlatí

Novinky, nčs

Ještě před rokem by si asi málokdo pomyslel, že se roušky ve světě stanou nedílnou součástí lidského obličeje. Například v Indii už lidé nenosí roušky jen kvůli jejich funkci, ale berou ji jako módní doplněk. Vznikají tak unikátní kolekce, které jsou určeny pro opravdu náročné zákazníky, informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

V Indii se luxusních roušek nebojí. Ilustrační foto.

Článek

Nejen šperky, náhrdelníky či hodinky. Už i roušky patří k módním doplňkům a tvůrci jedinečných kolekcí si to moc dobře uvědomují. V indickém státě Gudžarát mají lidé možnost sehnat ochranu obličeje, která se dá označit za „ferarri mezi rouškami“.

Zákazníci si ale za roušky doplněné šperky musí pořádně připlatit. Jejich cena začíná v přepočtu na 45 tisících korun, výjimkou ale není ani dvakrát tak drahý typ. Zatímco některé roušky zdobí jen decentní šperky, jiné jsou rovnou ze zlata.

Pokud se lidé skutečně rozhodnou pořídit si luxusní roušku, může je kromě pocitu výjimečnosti těšit také materiál roušky, který je vhodný k opakovanému použití. Jednorázové roušky v přepočtu za desítky tisíc korun by se totiž přece jenom asi trochu prodražily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám