Hlavní obsah

Vloni chtěl být prezidentem, teď se stal nejbohatším černochem v historii USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký rapper, hudební producent a módní návrhář Kanye West (43) se stal nejbohatším černochem v historii Spojených států. Podle televize CNN dosáhlo jeho jmění hodnoty 6,6 miliardy dolarů (145,2 mld. Kč).

Foto: ČTK

Kanye West má kromě miliard na kontě i jednadvacet cen Grammy.

Článek

West tak přeskočil investora a obchodníka Roberta F. Smitha (58) a basketbalovou legendu Michaela Jordana (58). Ještě před třemi lety West tvrdil, že má dluh 53 milionů dolarů, už loni se však vyhoupl na pozici dolarového miliardáře, mj. díky úspěšné kolekci bot Yeezy a nové smlouvě s prodejcem módního oblečení Gap.

Kanye West nadále ve světě náboženství

Kultura

West nicméně musí řešit rodinné problémy. Kim Kardashianová (40), jeho manželka a hvězda sociálních sítí, požádala nedávno po téměř sedmi letech společného soužití o rozvod. Jako důvod uvedla „nepřekonatelné názorové rozdíly“. S Westem, známým častým kontroverzním chováním a výroky, má čtyři děti ve věku od dvou do sedmi let.

Znáte všechny americké prezidenty? Seznam, zajímavosti a historie

Volby USA

Kanye West se v podzimních amerických prezidentských volbách ucházel o křeslo v Bílém domě. Přestože neuspěl, nechal se slyšet, že o post prezidenta se bude ucházet zřejmě i za čtyři roky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám