Hlavní obsah

V Rusku do sauny chodit nemusíte, přijede za vámi

Dnešní doba přeje službám, které vám zboží dovezou až domů. Ruská společnost nyní přišla s nápadem, jak saunování chtivým lidem doručit saunu až před práh. Za 90 tisíc rublů (zhruba 32 tisíc korun) na den zákazníkům přistaví k domu vůz, ve kterém je kompletně vybavená sauna a asistent, který provádí masáže a „obsluhuje” klienty březovou metličkou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mobilní ruská baňa budí pozornostVideo: Reuters

 
Článek

Tradiční baňa, jak se sauně v Rusku říká, je spolu s pojídáním sušených ryb a popíjením kvasu s přáteli neodmyslitelnou součástí představy o ideálním relaxu pro spoustu Rusů. Jak však říká společnost Mobitruck, ne všichni si mohou vlastní baňu dovolit, nebo na ni prostě nemají místo.

Proto firma, která se jinak zabývá výrobou food trucků, vyrobila prototyp vozu, který ve svém nitru obsahuje zcela vybavenou saunu. Vozidlo obsahuje hořák na dřevo na míru a interiér obložený dřevem.

Kutil si z audi vyrobil saunu

Muži

Dodává se s doplňky jako běžná baňa, tedy s metlami na šlehání těla, župany, ručníky a papučemi. Vůz, jehož cena se dle firmy pohybuje mezi 3,7 a 5,7 milionu rublů (1,2 až 2 miliony korun), zaparkoval minulý týden ve vládní čtvrti v Moskvě a budí velkou pozornost.

„Máme hodně zájemců o pronájem, ale lidi mají i zájem si něco takového pořídit. Je to šikovné řešení pro ty, kteří vlastní saunu nemají,“ tvrdí majitel firmy Rafael Chabirov.

Vypůjčení mobilní sauny stojí 90 tisíc rublů (asi 32 tisíc korun) za den, cena zahrnuje i maséra, který hosty na přání sešvihá březovou metlou a namasíruje.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám