Hlavní obsah

Sladké umění ve vteřině ošálí zrak

Novinky, nčs

Není největším fanouškem dortů a sladkého. Přesto třiadvacetiletý cukrář Luke Vincentini dokáže proměnit suroviny v mistrovská díla, ze kterých doslova přechází zrak. Ať už začne krájet karton s vejci, botu, zeleninu či plechovku od piva, pokaždé to stojí za to.

Foto: Profimedia.cz

Toto nejsou klasické banány, ale sladké dílo Luka Vincentiniho.

Článek

Hned v úvodu mladý Američan z New Jersey vysvětlil, že ačkoliv dokáže vyrobit parádní dorty, sám si na sladké nepotrpí.

„Je to trochu ironie osudu. Víc, než jíst sladké, mě baví pozorovat lidi, kterým moje dorty chutnají. Nemůžu vyrábět dorty, které jenom dobře vypadají. Důležitá je i chuť,” uvedl pro agenturu AP.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Take out or fake out?? 🤪

Příspěvek sdílený Luke Vincentini (@lukevincentini), Říj 1, 2019 v 3:31 PDT

Některé z výtvorů zaberou cukráři i 14 hodin práce. Ať upeče jakýkoliv dort ve tvaru předmětu z každodenního života, setkává se s nadšenými reakcemi obdivovatelů.

„To, jak lidé reagují, mě baví snad ze všeho nejvíc. Většinou jsou nadšení, ale pochopitelně se najdou i lidé, pro které není příjemné sledovat, jak krájím věci, které ve skutečnosti mají od sladkého hodně daleko,” vysvětluje Vincentini.

O jeho umění je kromě domovského New Jersey zájem i na sociálních sítích, kde jeho práci sleduje přes 300 tisíc lidí. A Vincentini je zásobuje neustálou dávkou dalších překvapivých výtvorů.

Tradiční recepty na vánoční cukroví

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám