Hlavní obsah

Robotická sekačka připomíná cvičeného pejska

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězslav Pešek je prodejcem robotických sekaček. Sám přiznává, že je tak trochu hračička a že ho moderní technologie baví. Sekání trávy je pro většinu lidí nepříjemná povinnost. Výhodou je asi tak jen to, že se u toho často opálíte a uděláte něco pro své zdraví. Stále více lidí se však rozhoduje pro robotické sekačky, které šetří čas a energii.

Robotická sekačkaVideo: Novinky

 
Článek

„Na vlastní displej” jsme si otestovali robotickou sekačku Robomow, která se ovládá nejmodernějším možným způsobem - aplikací v mobilním telefonu. Sekačce nastavíte oblast, po které se má pohybovat, a ta buď v automatickém, či manuálním režimu plní vaše sekací přání. Ovládání se může zdát na první dotek mírně kostrbaté, již po několika minutách však zařízení připomínající domácího uklízeče dělá to, co si představujete.

„Sekačka vyjíždí pravidelně sekat ze své stanice, která ji dobíjí. Uživatel si samozřejmě může nastavit určitý čas, kdy vyjíždí. Posekanou trávu nesbírá, a tak uživateli nesmí vadit přirozené mulčování, které k tomuto typu sekání patří. Lidé si ji kupují hlavně proto, aby ušetřili čas. Už jsem ale mnohokrát slyšel, že to tak úplně nefunguje, protože čas, který dříve trávili sekáním, tráví pozorováním práce robotické sekačky s pivem v ruce,” uvedl se smíchem Pešek.

Pozor na mazlíčky

Sekačky se vyrábí v různých velikostech a výkonech, podle metráže zahrady. A pokud máte více než tisícimetrový pozemek, ceny už opravdu nejsou nízké. Naproti tomu - na malých až středních zahradách může robotická sekačka ušetřit mnoho práce proti pořizovací ceně několika desítek tisíc korun.

„Robotické sekačky ušly v posledních letech pořádný kus cesty. Nejenže je už trajektorie sekání opravdu inteligentní, ale přibylo také mnoho senzorů. Pokud například sekačka pozná, že začíná pršet, tak se jede okamžitě schovat na suché místo. Pozor musejí lidé dávat jen na domácí mazlíčky. Sice už jsem viděl, jak se po zahradách vozí na těchto sekačkách kočky, ale přece jen by měli být majitelé obezřetní. Chtějí, aby robot sekal trávu, ne pacičky jejich mazlíčkům,” dodal Pešek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám