Hlavní obsah

Neprodané pivo našlo nové využití, do kanálu nemusí

Novinky, nčs

Vzhledem k současné pandemii koronaviru a uzavřeným hospodám zůstalo v sudech velké množství nespotřebovaného piva. Některé belgické pivovary se tak rozhodly místo likvidace použít pivo k výrobě jiného alkoholu a zachránit tak alespoň část zlatavého moku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z piva, které se kvůli pandemii neprodalo, vyrábějí nový drinkVideo: Reuters

 
Článek

V Belgii se hospody a bary uzavřely 13. března. Ze dne na den tak měly pivovary problém s odbytem uvařeného piva, které mnohdy místo půllitrů končilo v kanálech. Omezit takové plýtvání se rozhodlo několik belgických pivovarů, které se zapojily do nového projektu a z nespotřebovaného piva vyrábí nový druh alkoholu, informoval server Brussels Times.

„Každý pivovar poskytl sudy s pivem, jehož trvanlivost je značně omezenější než u lahvového piva,” uvedl Sebastien Morvan, spoluzakladatel projektu Brussels Beer Project.

V Brně vyhlašovali nejlepší piva, za vítězem mužský rukopis nehledejte

Muži

Výsledkem spolupráce je produkt s názvem „Smells like Brussels Spirit”, který vznikl ze směsi zhruba 1000 litrů piva z různých pivovarů. Jedná se o vypálený alkohol, který se podobá ginu či peketu (tradiční belgická ovocná brandy).

Alkohol nyní bude k dispozici v zapojených pivovarech a ve vybraných belgických barech, kde se barmani budou snažit vytvořit originální drinky z nového produktu. „Jsme poměrně hrdí na to, jak to celé dopadlo,” dodal Morvan.

Reklama

Výběr článků

Načítám