Hlavní obsah

Desetiletý chlapec se zálibou ve vaření provozuje kuchařské kurzy pro své vrstevníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiletý Julian Frederick z amerického Texasu nejraději ze všeho vaří. Sám ale ví, že většina rodičů svým dětem vařit nedovolí, a tak se rozhodl provozovat online kuchařské kurzy, které jeho vrstevníkům s kulinářskými začátky pomohou, píše server Dallas Observer.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„S vařením jsem začal v den svých narozenin. Řekl jsem mamince, že bych si chtěl upéct svůj vlastní dort, a ona mi to dovolila. Bylo to poprvé, co jsem připravil něco k snědku zcela sám. A od té chvíle jsem věděl, že s kulinařením chci pokračovat,“ svěřil se Julian.

Ačkoliv mu zrovna začaly prázdniny, od povinností si neodpočine. Společně se svou matkou totiž založil online kuchařské kurzy pro děti, v nichž vystupuje pod pseudonymem Stem Stool Chef.

„Cítil jsem se dobře, když jsem poprvé vařil, a chtěl jsem, aby ten pocit zažily i ostatní děti. Ty se k vaření příliš nedostanou, protože od svých rodičů většinou nedostanou příležitost. A to se snažím změnit,“ vysvětlil svoji motivaci malý kuchař.

Navzdory tomu, že slovo kuchař je součástí jeho značky, je tak nerad označován. „Vadí mi, když lidé říkají, že jsem kuchař. Nejsem kuchař, jsem byznysmen, který se snaží v dětech vybudovat sebedůvěru a samostatnost v oblasti vaření,“ má jasno Julian.

Reklama

Výběr článků

Načítám