Hlavní obsah

Ani maso, ani máslo. Jedna z nejdražších restaurací na světě bude veganská

Eleven Madison Park je restaurace, která se nachází v srdci New Yorku v USA s výhledem na jeden z nejkrásnějších manhattanských parků. Tento podnik je celosvětově proslulý a odpovídá tomu i cena, za kterou se v něm najíte. Jedná se o jednu z vůbec nejdražších restaurací na světě. Teď se výrazně změní menu, které se v ní podává.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z nejlepších restaurací na světě bude veganskáVideo: Reuters

 
Článek

Ani této slavné restauraci se nevyhnula pandemie koronaviru. Smetánka se už těší, až do oblíbeného podniku zase zajde, otevírat se má v červnu. Mnozí ze zákazníků ale budou překvapeni, pokud si pořádně neprostudují menu, které je čeká. Bude totiž kompletně veganské.

Michelinská restaurace začala kvůli koronaviru vařit pro zdravotníky a lidi v nouzi

Koronavirus

Na 10. června je připraveno otevírací menu, jehož porci pořídíte za 335 dolarů, tedy za zhruba 7 tisíc korun. Bude se skládat ze zeleniny, ovoce, mořských řas, hub a pečiva. Restaurace totiž přechází kompletně na veganskou stravu.

„Mléko a med mohou být stále objednány k čaji a kávě, vše ostatní bude plně veganské,“ řekl šéfkuchař a majitel restaurace Daniel Humm pro CBS News.

Současný způsob stravování je podle majitele neudržitelný

Milovníci humrů, marinovaných kachen a podobných delikates si budou muset nechat zajít chuť nebo si oblíbit něco nového.

Experiment se povedl. McDonald's bude nabízet burgery bez masa

Muži

Podle Humma je po uplynulém pandemickém roce jasné, že nemohl otevřít stejnou restauraci, jakou zavíral. „Rozhodnutí vychází především z environmentální perspektivy. Současný způsob stravování je jednoduše dlouhodobě neudržitelný. Navíc jsem při vymýšlení veganských jídel mohl posunout hranice vlastního umění, nutí vás to skutečně od základů změnit uvažování o tom, jak připravovat pokrm,“ vysvětlil Humm.

Reklama

Výběr článků

Načítám