Hlavní obsah

Slavný šéfkuchař Anthony Bourdain spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulinářský svět obletěla smutná zpráva. Ve věku jednašedesáti let v pátek zemřel jeden z nejznámějších světových šéfkuchařů a autor mnoha úspěšných televizních pořadů, Američan Anthony Bourdain. Podle informací CNN spáchal sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Anthony Bourdain.

Článek

„S mimořádným smutkem potvrzujeme, že náš kamarád a kolega Anthony Bourdain zemřel,“ uvedl televizní kanál v pátek ráno v oficiálním prohlášení.

Rodák z New Yorku zrovna pobýval ve Francii, kde pracoval na jednom ze svých televizních pořadů. V hotelovém pokoji našel jeho tělo francouzský šéfkuchař a Bourdainův blízký přítel Eric Ripert.

Američana však neproslavily pouze televizní pořady, z nichž některé se objevovaly i na obrazovkách v České republice, ale také knihy. Byl totiž úspěšným spisovatelem, jenž za svůj život napsal několik bestsellerů.

„Tony byl výjimečný talent a bude nám všem chybět nejenom kvůli jeho práci, ale především kvůli vášni, která mu nikdy nescházela,“ řekl prezident CNN Jeff Zucker.

Reklama

Výběr článků

Načítám