Hlavní obsah

Obchodní dům Harrods spojil síly se švýcarskou hodinářskou značkou

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Londýnský Harrods dlouhodobě patří mezi nejprestižnější a nejluxusnější obchodní domy na celém světě. Pochopitelně se v něm prodávají i luxusní hodinky, a teď má Harrods dokonce vlastní speciální edici, kterou vytvořila švýcarská značka Tudor.

Foto: Harrods/Tudor

Tudor Black Bay Harrods

Článek

Tudor, který je sesterskou značkou Rolexu, je v hodinářském světě etablovanou firmou. V posledních několika letech zaznamenala značka velký vzestup, nově je jejím ambasadorem třeba slavný fotbalista David Beckham.

Známá jména ale kvalitu nezajistí, podstata je vždy v dobrém produktu. V Tudoru s tím problém nemají, značka má totiž hned několik výrazných a snadno zapamatovatelných modelů. Tím asi nejúspěšnějším a nejpopulárnějším je model Black Bay, jenž posloužil i jako základ pro novou edici.

Jejím nejvýraznějším prvkem je použití zelené barvy, která je pro Harrods typická. Hodinky ji mají na lunetě, špičce sekundové ručičky a zelený je i údaj o vodotěsnosti na číselníku. Ten je tradičně uváděn napřed v metrech a pak ve stopách, v tomto případě ale bylo pořadí obráceno. V Británii se totiž používají právě stopy, což je tímto reflektováno. Na víčku hodinek je pak vyryto velké písmeno „H“ doplněné údajem, že se jedná o speciální edici.

Foto: Harrods/Tudor

Hodinky jsou dodávány na ocelovém náramku a zároveň je k nim i látkový řemínek.

Jinak je to stejná písnička jako Black Bay z běžné produkce. To znamená průměr pouzdra 41 milimetrů, vodotěsnost 200 metrů a in-house automatický strojek MT5602.

Nejedná se tak o limitovanou edici, nicméně jistou exkluzivitu novince zajišťuje fakt, že bude k sehnání výhradně v Harrods v obchodě Fine Watch Room. Cena 2630 liber (v přepočtu 76 tisíc korun) je příznivá, odpovídá totiž ostatním modelům Black Bay. Nicméně pokud Tudor dodrží smysl speciálních edic a vyrobí jen omezené množství, tak je téměř jisté, že se hodnota hodinek postupem času zvýší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám