Hlavní obsah

Hodinkový vtípek na účet Applu má další pokračování

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská hodinářská manufaktura Moser & Cie vyrábějící luxusní mechanické hodinky loni vtipně zareagovala na trend chytrých hodinek, když přišla s modelem Alp Watch, který na první pohled vypadal stejně jako Apple Watch. Nyní to zopakovala dvěma novými kousky, které jsou elektronickému předobrazu snad ještě více podobné.

Foto: H. Moser & Cie (3x)

H. Moser & Cie Alp Watch Zzzz

Článek

Tentokrát švýcarský výrobce u obou novinek vsadil na minimalismus, který nezřídka používá i u svých dalších modelových řad. Na číselnících tak nejsou žádné ukazatele data, a především ani žádné hodinové či minutové indexy. Prostě jen dvě ručičky, a to je všechno.

H. Moser & Cie Alp WatchVideo: Novinky

K dispozici je celočerná verze, kterou doplňuje model s modrým číselníkem a klasickým ocelovým pouzdrem.

V kontrastu se segmentem vysoké hodinařiny, do něhož tyto hodinky bezesporu patří, pak působí jejich názvy. Černé se totiž jmenují Zzzz a modré Brrr. Ano, opravdu je to tak.

Naprostý minimalismus. To je hlavní znak novinky švýcarského výrobce.

Kromě změn na číselníku se jedná pořád o stejné hodinky jako u úplně první verze. Pouzdro tak má rozměry 38,2 x 44 milimetrů, tedy stejně jako Apple Watch. Uvnitř bije mechanický kalibr HMC 324 s ručním nátahem a čtyřdenní rezervou chodu.

Hodinky jsou k dostání i v modré verzi.

Každý z modelů vznikne v edici 20 kusů. Cena je stanovena na 26 900 dolarů, tedy asi 635 tisíc korun. Jedná se o čerstvou novinku, zatím tak není jasné, zda se jeden z modelů nebo třeba rovnou oba objeví u českého prodejce.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám