Hlavní obsah

V degustační soutěži minipivovarů uspěl Zámecký pivovar Frýdlant

Novinky, vps

V sobotu se na Zvíkově konal již 11. ročník Jarní ceny českých sládků. Jedná se o největší degustační soutěž piv z minipivovarů ve střední Evropě. Letos se stal nejúspěšnějším účastníkem Zámecký pivovar Frýdlant.

Foto: archiv pořadatele

Nejvíce ocenění si ze soutěže odnesl Zámecký pivovar Frýdlant.

Článek

V soutěži se degustovalo celkem 614 vzorků ze 142 pivovarů. Hodnotilo se 15 kategorií, přičemž není překvapením, že nejpočetnější byla kategorie Český světlý ležák se 135 vzorky.

Na druhém místě následovaly s 64 vzorky piva typu Indian Pale Ale (IPA), což potvrzuje rostoucí oblibu tohoto typu, který byste před takovými deseti lety našli na čepu v českých hospodách opravdu málokde.

Sládka těší ocenění pro pivo z nové technologie

Z přihlášených pivovarů získal v letošním ročníku nejvíce bodů Zámecký pivovar Frýdlant, který se svým stoutem ovládl kategorii Speciální piva silná a na stupně vítězů to dotáhla ještě další tři jeho piva.

„Je to pro nás úžasné a jsme nadšení, že tři roky od vzniku našeho pivovaru získáváme více a více cen. Nejvíce nás těší, že jedním z oceněných piv je pivo z nové velké technologie," uvedl pro Novinky sládek Zámeckého pivovaru Frýdlant Pavel Palouš.

Jarní cena českých sládků, kterou pořádá Českomoravský svaz minipivovarů, je určena pro minipivovary a výzkumné a školní pivovary. Od svého počátku se výrazně rozrostla, prvního ročníku se účastnilo jen 27 pivovarů, které tehdy dodaly 40 vzorků piva.

Reklama

Výběr článků

Načítám