Hlavní obsah

Prestižní barmanskou soutěž poprvé vyhrála žena

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to oblast, které dominují muži. Tentokrát je ale porazila žena. V barmanské soutěži Diageo World Class zvítězila Jennifer Le Nechetová z Francie a v osmileté historii soutěže se stala první vítězkou. Adrián Michalčík, který reprezentoval Českou republiku, se umístil mezi nejlepšími šesti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soutěž o nejlepšího barmana vyhrála ženaVideo: Reuters

 
Článek

„Nemůžu tomu uvěřit, je to šílené. Kvůli této soutěži jsem tvrdě dřela. Jsem první ženou, která vyhrála, takže je to opravdu úžasné,“ prohlásila Le Nechetová bezprostředně po čtvrteční ceremonii.

Celosvětová soutěž přilákala téměř 10 tisíc účastníků, do finále ve floridském Miami jich pak bylo vybráno 56. Tam na barmany čekalo čtyřdenní klání, které prověřilo jejich kreativitu, rychlost, přesnost a originalitu. V posledním kole musela finálová šestka vytvořit během 24 hodin vlastní pop-up bar.

„Pop-up bar Jennifer se super tématem steampunku a obměněnými klasickými koktejly s domácími emulzemi, colou a přírodními přísadami nás všechny dostal,“ uvedl známý český barman Alex Kratěna, který byl letos na soutěži za porotce.

Le Nechetová teď bude jako ambasadorka Diagea cestovat po světě a kromě míchání drinků na ní čeká také obrácená role – tentokrát to bude ona, kdo bude hodnotit barmany v soutěžích.

Foto: archiv Adriána Michalčíka

Adrián Michalčík

Adrián Michalčík ze slovenského Zvolena, který působí v pražském podniku L'Fleur a zastupoval tak Českou republiku, se dostal do užšího finále. V jeho rámci se ale vyhlašuje pouze vítěz, skončil tak mezi nejlepší šestkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám