Za poměrně unikátním projektem stojí duo pražských restaurací - CODA a Terasa u Zlaté studně. Zatímco šéfkuchař David Šašek z hotelu Aria stojí za večeřemi ve Vrtbovské zahradě, Pavel Sapík pak odpovídá za luxusní večeře servírované v altánku v horní části Ledeburských zahrad.

„Tato místa jsou vhodná pro jedinečné příležitosti, jako je žádost o ruku, oslava ve dvou, romantická večeře, či když chce někdo z nějakého důvodu jednoduše jen zapůsobit. Menu jsou na obou místech odlišná a dají se samozřejmě ještě doobjednat takové věci jako třeba houslista či svíčky v celé zahradě,” informovala Novinky Zuzana Šelová, která obě hotelové restaurace zastupuje.

Vrtbovská zahrada

Vrtbovská zahrada

FOTO: restaurant CODA

O drobet více nákladnou variantou je soukromá večeře ve Vrtbovské zahradě pro dvě osoby. Ta zahrnuje osobní obsluhu, welcome drink, šestichodové degustační menu, ve kterém nechybí sashimi z tuňáka, kachní foie gras či grilovaná chobotnice a nealkoholické nápoje. Tento zážitek stojí 15 tisíc korun na osobu.

Desetichodové menu v Ledeburských zahradách

Luxusněji pak působí večeře na vršku Ledeburských zahrad, kde se podává menu rovnou desetichodové a napárované s víny. Nealko a teplé nápoje jsou v ceně, stejně jako welcome drink. Na dámu čeká tucet růží a o dárkovou kazetu s pralinkami si může pár zahrát kámen-nůžky-papír nebo je sníst společně. Altán je vyhřívaný a krytý, proto zde lze večeři na rozdíl od Vrtbovských zahrad uskutečnit v každém počasí.

Výhled, který by chtěl mít na vršku Ledeburských zahrad u jídla asi každý.

Výhled, který by chtěl mít na vršku Ledeburských zahrad u jídla asi každý.

FOTO: restaurant Terasa u Zlaté Studně

Desetichodové menu obsahuje třeba marinovaného kanadského humra, krémovou kulajdu, mléčné telecí maso se smrži či mořského vlka. Večeře zde vyjde na 18 500 korun pro celý pár. Vzhledem k tomu, že pro večeře v Ledeburských i Vrtbovských zahradách platí omezení jejich provozem, koncem října projekt skončí. Již nyní však pořadatelé avizují, že příští rok budou v projektu pokračovat.