Hlavní obsah

Jak připravit skvělý steak s lehkou salsou

Novinky, vps

Grilovací sezóna se už rozjela, je tedy na čase podívat se, jak se to správně dělá. V našem grilovacím miniseriálu jsme proto pro inspiraci připravili několik různorodých pokrmů. Nemůžeme začít ničím jiným než tím nejchlapštějším jídlem ze všech, tedy pořádnou flákotou masa.

Příprava entrecote steakuVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Společně s kuchaři z vyhlášené restaurace Cafe de Paris jsme grilovali entrecote (rib eye) steak, parádní 30 dní stařený kus masa. Samozřejmě nemusíte sahat hned po takto vymazlené záležitosti, pravidla pro dobré maso jsou stejná.

Hlavně je potřeba zapomenout na nějaké naklepávání, to si nechte na vánoční řízky. Stejně tak nemá cenu přehánět to s kořením, vlastně stačí jen trocha soli a možná trocha pepře, ani to však není úplně potřeba.

Pak už stačí jen pomazat olivovým olejem a dát na rozpálený gril. Přesnou dobu grilování neporadíme, liší se to dle požadavku na propečení a intenzity žáru – je prostě potřeba znát svůj gril.

K tomu steaku se hodí skoro všechno.
<em>kuchař Ondřej Kynčl<br/></em>

K steaku jsme připravili z rajčat, červené cibule, jalapeña a koriandru mexickou salsu pico de gallo, která se k létu skvěle hodí. Pro koho je nesnesitelná i minimální pálivost, nechť vynechá papričku. K doladění chuti k masu ještě přispěje okra, tedy ibišek jedlý.

„Okra se občas trochu hůř shání, můžete ji ale nahradit jakoukoliv grilovanou zeleninou. Nejblíž k tomu je asi cuketa, použít ale můžete i lilek nebo papriku, nebo i houby, záleží jenom na vás, k tomu steaku se hodí skoro všechno,“ dodal kuchař Ondřej Kynčl.

Pokud to bez marinády přece jen nezvládnete nebo byste jen chtěli zkusit něco nového, můžete využít jednu ze tří chlapských marinád, o kterých jsme psali již dříve.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám