Článek
Co se stane, když nacpete ovčí žaludek hovězím wagyu, francouzským lanýžem, výběrovým černým pepřem z Indie či jedlým zlatem? Vlastně nic výjimečného, pouze vznikne pokrm mající cenovku čtyři tisíce liber, tedy asi 142 tisíc korun.
Autorem této gastronomické srandičky je řeznictví Macsween, které samozřejmě nabízí i levnější a standardnější alternativy.
Vyhlášená skotská delikatesa obvykle obsahuje směs jehněčích srdcí, jater a plic smíchanou s ovsem, cibulí a kořením.
Luxusní haggis v podání vyhlášeného řeznictví váží čtyři kilogramy a ten, kdo si ho objedná, jej dostane v ručně vyřezávaném dárkovém balení ze dřeva.
„Haggis je světová ikona a my jsme chtěli stvořit něco, co tomuto pokrmu vzdá poctu a bude mít určitý luxusní punc. Vyráběli jsme ho poctivě, klasickým způsobem. Příprava haggisu je umění, a to jsme chtěli tímto počinem podtrhnout,” uvedl ředitel řeznictví James Macsween.