Hlavní obsah

Nejdražší haggis na světě by většina lidí do úst nedala

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte haggis? Pochoutka tolik populární ve Skotsku je docela lahodná. Tedy většinou až do chvíle, než se dozvíte, co to vlastně jíte. Je to podobné jako se zabijačkovými pochutinami. Jenže jíst vnitřnosti nacpané do ovčího žaludku se prostě mnoha lidem příčí. A nezachrání to ani to nejluxusnější provedení. Ovčí žaludek je prostě ovčí žaludek.

Foto: Macsween

Skotská specialita haggis se dočkala skutečně luxusního provedení.

Článek

Co se stane, když nacpete ovčí žaludek hovězím wagyu, francouzským lanýžem, výběrovým černým pepřem z Indie či jedlým zlatem? Vlastně nic výjimečného, pouze vznikne pokrm mající cenovku čtyři tisíce liber, tedy asi 142 tisíc korun.

Autorem této gastronomické srandičky je řeznictví Macsween, které samozřejmě nabízí i levnější a standardnější alternativy.

Vyhlášená skotská delikatesa obvykle obsahuje směs jehněčích srdcí, jater a plic smíchanou s ovsem, cibulí a kořením.

Luxusní haggis v podání vyhlášeného řeznictví váží čtyři kilogramy a ten, kdo si ho objedná, jej dostane v ručně vyřezávaném dárkovém balení ze dřeva.

„Haggis je světová ikona a my jsme chtěli stvořit něco, co tomuto pokrmu vzdá poctu a bude mít určitý luxusní punc. Vyráběli jsme ho poctivě, klasickým způsobem. Příprava haggisu je umění, a to jsme chtěli tímto počinem podtrhnout,” uvedl ředitel řeznictví James Macsween.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám