Hlavní obsah

Začínali jako číšníci, teď pečou pizzy pro boháče

Novinky, znk

Dva italští bratři se rozhodli zkusit štěstí ve Spojených státech. Podařilo se jim to znamenitě - začínali jako číšníci a dnes mají v Silicon Valley pizzerii, kde se o rezervaci stolů perou tamní boháči a podnikatelé.

Foto: terunpizza.com

V Palo Alto prý není lepší pizzy než servíruje pizzeria Terùn

Článek

Čtyřicetiletí Franco a Marco Campilongové vystudovali ekonomii a inženýrství v italské Cosenzi. Nejprve se pokusili rozběhnout byznys v rodné Itálii, pak se ale rozhodli odcestovat do Kalifornie.

Zde ze začátku myli nádobí a pracovali jako číšníci, postupně se ale dostali až na pozici manažerů restaurace, dokud se před třemi lety nerozhodli spolu s jedním italským šéfkuchařem dát se na podnikání.

Se šéfem Instagramu obsluhovali u stolů

Díky podpoře dvou společníků, kteří přispěli kapitálem výměnou za deseti a dvacetiprocentní podíl, otevřeli ve městě Palo Alto v Silicon Valley známém jako sídlo inovativních technologických firem pizzerii Terùn.

Kvalita jejich pizzy pečené v kamenné peci časem zlákala tamní miliardáře jako například šéfa Facebooku Marcka Zuckerberga či ředitele Applu Tima Cooka - i oni si ale musí v nabité restauraci rezervovat stůl s velkým předstihem. Často sem zavítá i zakladatel Instagramu Kevin Systrom, který s nimi v začátcích obsluhoval u stolů, podotkl list Corriere della Sera.

Za pouhé tři roky tak hodnota jejich podniku stoupla čtyřnásobně. Bratři litují jen jediného: „Kdybychom si jen zažádali o půjčku v bance...“. S podobnou valorizací se totiž stalo nemožným odkoupit od blažených investorů jejich podíly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám