Hlavní obsah

Top Gear se mohl vysílat i bez Clarksona, jeho kolegové to ale odmítli

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbývající díly aktuální série motoristického pořadu Top Gear, jehož vysílání bylo po suspendaci moderátora Jeremyho Clarksona pozastaveno, se mohly odvysílat jen s Jamesem Mayem a Richardem Hammondem. Ti ale nabídku moderovat pořad bez svého kolegy prý odmítli.

Foto: Profimedia.cz

Zleva James May, Richard Hammond a Jeremy Clarkson

Článek

V BBC se řešilo, že Hammond a May by v posledních třech epizodách série sami moderovali studiovou část a zbytek by doplnily předem natočené segmenty, v nichž by vystupoval i Clarkson. Oba moderátoři však tuto možnost podle zdroje listu The Daily Mirror zavrhli.

„Nechtěli do toho jít bez Jeremyho, takže se nedomluvili. Je to postoj, že to bude buď se všemi, nebo ani s jedním,“ uvedl pro Mirror nejmenovaný představitel BBC.

Stanice začala incident tento týden oficiálně vyšetřovat. Podle britských médií Clarkson i produkční Oisin Tymon, kterého měl moderátor uhodit při hádce kvůli jídlu, už podali své výpovědi. O osudu Clarksona bude definitivně rozhodovat generální ředitel BBC Tony Hall.

„Celá tahle věc je jako noční můra, chceme to mít za sebou. Naší prioritou musí být ten člověk, který byl údajně napaden, ale je to těžká situace,“ citoval The Sun jiný zdroj z televizní stanice.

Vysílání zbývajících epizod zatím bylo pozastaveno. BBC místo nich od neděle nasadí dokumentární sérii o cestování. Poslední neděli běžel místo osmého dílu Top Gearu dokument Red Arrows: Inside the Bubble, který sledovalo 1,3 miliónu lidí. Poslední odvysílanou, tedy sedmou epizodu Top Gearu přitom sledovalo 5,1 miliónu diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám