Hlavní obsah

BBC odstavila potížistu Clarksona z Top Gearu, pořad se nevysílá

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská televizní stanice dočasně pozastavila působení Jeremyho Clarksona v populárním televizním pořadu o automobilech Top Gear. Podnětem k suspendaci byla údajně moderátorova šarvátka s producentem pořadu. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Jeremy Clarkson

Článek

BBC uvedla, že Clarksonovo působení v pořadu bude pozastaveno do doby, než skončí vyšetřování incidentu.

„Nikdo další nebyl suspendován. Top Gear se nebude tuto neděli vysílat,“ sdělilo podle BBC vedení stanice. BBC neposkytla žádné konkrétní podrobnosti ohledně roztržky a prozatím nechce záležitost komentovat.

Clarkson v únoru přidal na svůj twitterový účet příspěvek, ve kterém napsal, že Top Gear hledá nového moderátora. „Žadatel by měl být starý, špatně oblečený, pedantský, ale schopný se dostat do práce včas,“ uvedl na Twitteru

Problémy už v minulosti

Populární čtyřiapadesátiletý moderátor měl kvůli svým kontroverzním výrokům problémy s vedením televize už v minulosti.

Poslední varování dostal loni v květnu poté, co při natáčení pořadu údajně použil rasistickou urážku. Poté sám informoval o tom, že pokud by použil jen jedinou urážlivou poznámku, bude vyhozen kdykoliv a kdekoliv.

Do problému se dostal jeho štáb také v Argentině kvůli tomu, že Clarkson měl na svém autě poznávací značku H982 FKL. Ta podle úřadů připomínala válku o Falklandy v roce 1982. Argentina, která v ní prohrála, si stále činí nárok na souostroví, jemuž říká Malvíny. Štáb pořadu po incidentu na jihu země z Argentiny vyhostili. [celá zpráva]

Top Gear patří k nejpopulárnějším a nejsledovanějším pořadům současnosti. Celosvětová sledovanost pořadu se odhaduje na 350 miliónů diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám