Hlavní obsah

Clarkson z Top Gearu udeřil produkčního do obličeje kvůli jídlu

Novinky, kre
Londýn

Po dlouhém natáčecím dni chtěl hlavní představitel britského automobilového pořadu něco k jídlu. Když ale zjistil, že na místě není zařízen catering, udeřil Clarkson do obličeje svého dlouholetého kolegu, produkčního Oisina Tymona. Televize BBC Clarksona odvolala, nedělní vysílání Top Gearu zrušila a budoucnost pořadu je nejistá. Fanoušci podepisují petici.

Článek

„Prostě uviděl rudě a udeřil asistenta produkce. Obvinil ho za to, že nezařídil občerstvení,“ popsal svědek. „Bylo to vše kvůli cateringu. Po dlouhém natáčecím dni Jeremy zjistil, že na místě není žádné jídlo,“ popsal zdroj pro Daily Mirror.

Clarkson měl produkčního, který pracuje pro BBC deset let a podílel se na tvorbě více než 75 dílů, udeřit do obličeje během natáčení minulý týden. Sám Clarkson ale tvrdí, že Tymona jen „plácl“. Pro šéfy BBC to už bylo ale tentokrát moc.

Clarkson byl z pořadu odvolán, Top Gear v neděli nepoběží, a jak to bude se zbylými díly série, také není jasné.

Místo Top Gearu dokument o Karibiku

Nevysílání oblíbeného seriálu vyvolalo diskusi i mezi Clarksonovými kolegy. James May napsal: „Pravděpodobně nebude tento víkend Top Gear. Co dát namísto toho třeba 633 Squadron?“ (Britský film z roku 1964 líčící fiktivní příběhy z 2. světové války, pozn. red.)

Podobnou myšlenku měl i Richard Hammond, který navrhoval britský sitcom Last of the Summer Wine s tím, že rozdíl přece nikdo nepozná. Sérii ironických komentářů završil sám Clarkson, který napsal: „Já jsem udělal pár dobrých válečných dokumentů. Ty mohou klidně promítnout.“ Podle Radio Times nahradila BBC předposlední díl série, který měl být odvysílán 22. března, dokumentem o Karibiku.

Petice: svoboda rvačkám

Top Gear se nebude vysílat, dokud se incident neprošetří. Diskutuje se také o tom, že případ byl předán policii, která použije stopáž z natáčení jako důkaz při vyšetřování.

Na podporu oblíbeného moderátora vznikla online petice, která má ve středu dopoledne přibližně 150 tisíc podpisů. Nese název: Jeremy Clarkson zpět a dovětek je Svoboda rvačkám.

Clarkson dostal od šéfů BBC poslední varování poté, co během natáčení použil rasistické slovo v dětské říkance. Přiznal svou vinu a omluvil se. Veřejně pak přiznal, že dostal od šéfů varování: ještě jeden útok či poznámka, kdekoli a kdykoli, povede k jeho vyhození. Ani ne o rok později se výhrůžky naplnily a Clarkson byl suspendován.

Clarksona našli novináři v západním Londýně, kde bydlí, jak popíjí v místní hospůdce. Situaci komentoval slovy: „Mám tu pěkně vychlazenou pintu a čekám, až se to přežene.“ Údajně by mohl dostat desetimiliónové odstupné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám