Hlavní obsah

Pocit letadla v obývacím pokoji? Místo gauče sedačky z letadel

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může někoho nadchnout mít ve své domácnosti sedačky, které člověka běžně provází jen během několika letových hodin? Evidentně ano, protože japonské aerolinky All Nippon Airways (ANA) se rozhodly prodat sedm párů sedaček z vlastního Boeingu 747-400D, který vyřazují ze své letky.

Foto: All Nippon Airways

Je libo dvousedačka z Boeingu? Není to bohužel ani trochu levné..

Článek

Letadlo, ze kterého sedačky pocházejí, bylo staženo z provozu v březnu minulého roku a létalo pouze na vnitrostátních linkách. Sedačky jsou nabízeny od 25. prosince a budou v prodeji do 28. února tohoto roku.

V prodeji budou však pouze samotné sedačky, veškerá elektronika z nich již byla vymontována. Pokud jste tedy doufali, že byste si prostřednictvím tlačítka objednávali šampaňské z kuchyně či pouštěli dálkově svou televizi, budete zklamáni. Potěšit vás může tak aspoň to, že vás do zad nebude kopat žádný otravný spolucestující.

Dalším háčkem je to, že jsou sedačky nabízeny pouze japonským kupcům, a tak kdybyste po nich toužili, museli byste požádat o pomoc nějakého prostředníka. A to není vše. Aerolinky očekávají velký zájem, a tak se bude ze zájemců pravděpodobně losovat.

Vysoká cena 

V nabídce jsou celkem tři sólo sedačky a čtyři dvousedačky. Cena za sólo sedačky je v přepočtu 124 000 Kč za kus a 143 000 Kč za dvousedačku.

„Naše společnost se chtěla ujistit, že dostanou fandové letectví možnost mít doma část ikonického letounu,” uvedl Rijota Isomura z aerolinek ANA.

Boeing 747 byl předveden poprvé na Paris Air Show roku 1969 a do dnešního dne bylo vyrobeno již více než 1400 variant tohoto letounu. Typ 747-400 se přestal vyrábět v roce 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám