Hlavní obsah

Espresso z titanového dvanáctiválce vás po ránu hodí do otáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také potřebujete začít den poctivým espressem, abyste za něco stáli? Zapomeňte na předmíchané patrony ze supermarketů a neposlušné čůrky tekoucí z kávovaru jako na potvoru vždycky vedle titěrných hrnečků. Buďte chlapi a dopřejte si dvanáctiválec! Je to sice jenom kávovar, ovšem ne jen tak ledajaký.

Foto: Espresso Veloce (3x)

Espresso Veloce Serie Titanio V12

Článek

Tento ryze mužský kávovar je k mání za 15 tisíc dolarů, tedy více než 300 tisíc korun. Výrobce si však stojí za tím, že prý bude zářícím šperkem vaší kuchyně a bavorák v garáži mu bude jen tiše závidět. Espresso Veloce Serie Titanio V12 je totiž ten nejmužnější chrlič černého životabudiče pod sluncem, který na kuchyňské lince musí nutně působit jako nablýskané fáro. A aby také ne – za ty peníze.

Espresso Veloce Serie Titanio V12

Inspiraci nadupanými motory formulí tenhle kávovar nemá v úmyslu popírat, i použité materiály – titan, hliník, nerezová ocel – jsou shodné. Z titanových „výfukových ventilů“ vám poteče káva do nerezových šálků, v nichž oko skutečného muže hravě rozezná písty válce.

Osmiválce pro méně náročné

Dokonalou iluzi motoru závodního stroje dokresluje i namodralá barva „žárem zakalených“ součástek, pardon, výtokových trubek kávovaru a sady šálků. Dvanáctiválcových kávovarů bylo vyrobeno jenom 500 číslovaných kusů, na váhavce pak zbydou jen „obyčejné“ deseti a osmiválce. Kdo však ví, zda tyto „plebejské“ kousky dokážou uvařit kávu, která vybudí i váš mozek.

Espresso Veloce Serie Titanio V12

Americká univerzita Johns Hopkins přišla nedávno s výzkumem, podle kterého kofein, hlavní účinná ingredience kávy, povzbuzuje paměť. Mimochodem větší efekt v tomto smyslu by měla mít „odstrkovaná“ káva robusta. Pochází z méně náročné odrůdy kávovníku, pěstované v Brazílii, Vietnamu či Kolumbii, a má menší zrnka než arabika, preferovaná pro široké spektrum vůní a chutí, ale je zemitější a silnější, a hlavně obsahuje dvakrát více kofeinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám