Hlavní obsah

Řidič na Karvinsku zahynul při nehodě, naboural do betonového mostku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtí devětačtyřicetiletého muže skončila v pátek večer nehoda osobního vozu Škoda na Karvinsku. O život řidiče bojovali marně záchranáři a později i zdravotníci Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo kolem 21. hodiny v Rychvaldu. „Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, při průjezdu pravotočivou zatáčkou sjel mimo komunikaci a narazil do oplocení a následně do betonového mostku,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Řidič zůstal po nehodě zaklíněný ve voze, odkud musel být vyproštěn. „Došlo u něj k selhání všech základních životních funkcí, zástavě dechu i srdeční činnosti,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že záchranářům se podařilo obnovit krevní oběh pacienta a po provedení všech úkonů v rámci přednemocniční neodkladné péče jej transportovali do nemocnice.

„Během cesty došlo v sanitním voze opakovaně k selhání srdeční činnosti a tým záchranářů musel znovu zahájit resuscitaci. V té pokračoval i po příjezdu na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. Další snaha zdravotníků o záchranu však byla marná a lékaři nakonec museli konstatovat smrt pacienta,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám