Hlavní obsah

Devítiletá dívka byla znásilněna a pravděpodobně udušena. Obviněn 25letý muž

Právo, Novinky, ČTK, ok, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klášterec nad Ohří
Aktualizováno

Policie v pátek dopoledne obvinila z vraždy a znásilnění devítileté dívky 25letého muže z Chomutova. Podle ní jde o muže blízkého rodině zavražděné. Kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. Soud by o vazbě měl rozhodnout zřejmě ještě v pátek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Policisté zachycení ve středu při pátrání po dívce

Článek

Podle MF Dnes byla dívka pravděpodobně udušena, a to bratrancem dívčiny matky.

Matka zavražděné na dotaz Práva, jestli se může vyjádřit k osobě zadrženého, trvá na svém předchozím prohlášení, že za činem nestojí nikdo z rodiny. „Nebyl to žádný strejda ani jiný rodinný příslušník,“ řekla Právu matka.

„Kriminalisté zjistili, že muž měl děvče nejprve oslovit a potom vylákat na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla poškozená později nalezena bez známek života. Více informací k motivu a způsobu spáchání činu nebudeme s ohledem na věk poškozené zveřejňovat,“ uvedla mluvčí policie Alena Bartošová.

Až dvacet let vězení

Policisté podle Bartošové prověřili desítky různých poznatků a vyslechli lidi nejen z okolí poškozené. Rodina je v péči policejních psychologů.

Obviněnému muži hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest, vyplývá z právní kvalifikace případu.

O vazbě bude rozhodovat ústecký okresní soud. „Návrh jsme zatím neobdrželi. Je avizováno, že by měl dorazit kolem 15:00. Předpokládám, že soud rozhodne ještě dnes," řekl mluvčí ústeckého soudu Jan Tichý.

Hledaly ji desítky lidí 

Devítiletá dívenka zmizela cestou ze školy v úterý po poledni, matka se na policii obrátila až vpodvečer s tím, že holčička dosud nedorazila domů. Desítky policistů začaly okamžitě prohledávat okolí. Pátrání pokračovalo i přes noc a druhý den, připojili se i dobrovolníci.

Ve středu krátce po 15. hodině našli policisté v lese asi kilometr od školy tělo děvčete, zanedlouho potvrdili, že patří právě pohřešované dívce. U školy se krátce poté sešli rodiče a děti, ale i obyvatelé města, kteří pokládali k budově svíčky i hračky na uctění památky Elišky.

Ve čtvrtek vyšetřovatelé pokračovali se zajišťováním stop a důkazů v ulicích Klášterce nad Ohří. Už během dne se objevily spekulace, že za činem stojí rodinný příslušník a že zřejmě měl sexuální motiv. Večer pak mluvčí policie informovala, že zadrželi podezřelého muže.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám