Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého z vraždy dívky v Klášterci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté ve čtvrtek večer zadrželi podezřelého, který by mohl mít na svědomí vraždu devítileté dívky z Klášterce nad Ohří. Potvrdila to mluvčí Alena Bartošová. Více informací s ohledem na probíhající vyšetřování ale policie nechce sdělit. Obviněn zatím nebyl. Podle informací ČTK patří muž do blízkého okolí rodiny.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Policisté prohledávají okolí Klášterce.

Článek

„Policisté zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá z tohoto zvlášť závažného zločinu. Více informací s ohledem na probíhající úkony v tuto chvíli poskytovat nebudeme,“ uvedla mluvčí. Další informace slíbila poskytnout během pátku.

Pitva devítileté dívky, která probíhala ve čtvrtek, potvrdila, že děvče zemřelo násilnou smrtí. Podle neověřených informací měla mít vražda dívky sexuální motiv. [celá zpráva]

Mluvčí ale jak způsob usmrcení, tak sexuální motiv odmítla s ohledem na vyšetřování komentovat a specifikovat. „S ohledem na průběh vyšetřování nebudeme sdělovat konkrétní informace,“ řekla dříve ve čtvrtek Právu mluvčí.

"Pro celé město je to velmi dobrá zpráva. Určitě přispěje ke zklidnění situace a zlepšení napjaté atmosféry. Věřím, že policisté zadrželi skutečného pachatele. Za všechny občany bych jim chtěla poděkovat za výborně odvedenou práci," reagovala na informaci o zadržení podezřelého starostka Klášterce Kateřina Mazánková (Strana Zdraví Sportu Prosperity).

Vyhlášená zvýšená bezpečnostní opatření ze strany městské policie budou podle ní aspoň v pátek fungovat. "Sejdeme se s řediteli škol, kde situaci rozebereme a povíme si, co dál. Například jaké prodloužení doby přítomnosti strážníků v okolí škol by jim vyhovovalo," uvedla starostka.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si připomínají Elišku před školou v Klášterci nad Ohří Video: Karel Otcovský, Právo

Dívka zmizela cestou ze školy v úterý po poledni, matka se na policii obrátila vpodvečer s tím, že holčička dosud nedorazila domů. Desítky policistů začaly okamžitě propátrávat okolí. Pátrání pokračovalo i přes noc a druhý den, připojili se i dobrovolníci.

Ve středu krátce po 15. hodině našli muži zákona v lese asi kilometr od školy tělo děvčete, zanedlouho potvrdili, že patří právě pohřešované dívce. U školy se krátce poté sešli rodiče a děti, ale i obyvatelé města, kteří pokládali k budově svíčky i hračky na uctění její památky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám