Hlavní obsah

Úzký můstek byl pro auto těsný, opilý šofér skončil v zábradlí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porušit snad vše, co mohl, stihl 57letý muž z Lipové - lázní na Jesenicku, když v pondělí večer vyrazil od tamního vlakového nádraží se spolujezdcem na projížďku ve voze Citroen AX. Osudným se mu stal pokus vjet na úzký můstek, kde je vjezd všem motorovým vozidlům zakázán.

Foto: Policie ČR

Jízda opilého řidiče skončila na zábradlí můstku.

Článek

„Když chtěl najet, začal intenzivně brzdit. Levým kolem najel mimo silnici a narazil do zábradlí mostku. Naštěstí ani jeden z účastníků neutrpěl žádné zranění,“ řekla Právu v úterý jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Hned po příjezdu policistů na místo dopravní nehody začaly podle ní na povrch vyplouvat všechny průšvihy šoféra. „Dechová zkouška prokázala u řidiče ovlivnění alkoholem. Přístroj ukázal hodnoty 1,79; 1,70 a 1,72 promile. Policisté navíc v evidenci řidičů zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz,“ uvedla mluvčí.

Další vady našli podle ní policisté na vozidle. „Při prohlídce objevili propadlou technickou kontrolu, která platila pouze do února 2012, a neporušené bezpečnostní pásy, z čehož vyplývá, že řidič a také spolujezdec nebyli připoutáni. Nakonec řidič policistům ani nepředložil zákonné pojištění vozidla,“ dodala Neubauerová. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám