Hlavní obsah

S rezervací na karlovarský festival neváhejte, volných míst ubývá

Právo, Rudolf Voleman

Ubytovacích míst během letošního 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech bude letos míň než v předkoronavirových letech. Ubylo hostelů pro batůřkáře a ne všechna ubytovací zařízení otevřela.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko

Článek

Hned bez dvou tradičních hostelů se batůžkáři musejí letos obejít. O zřízení hostelu v objektu bývalé základní školy na nábřeží Jana Palacha neprojevil letos soukromý provozovatel zájem. V tělocvičně v ZŠ Dukelských hrdinů, kde býval v posledních letech hostel provozovaný městem, probíhá rekonstrukce elektrických rozvodů.

Stanové městečko bez rezervace

Naopak podle vedoucího produkce MFF Petra Lintimera v provozu zůstává oblíbené stanové městečko na přírodním koupališti Rolava a také ubytování v Domově mládeže Střední zdravotnické školy v karlovarské městské části Drahovice.

„Na první tři dny festivalu máme takřka všechny pokoje již obsazené, ale od pondělí 23. srpna je to již volnější,“ uvedla za provozovatele internátu v Drahovicích Karin Tischerová.

Nocleh na lůžkách se platí až při nástupu, ale je lepší si pobyt dopředu rezervovat. Třílůžkový pokoj na jednu noc stojí 1200 korun. „Dvoulůžkové pokoje máme po celou dobu festivalu již vyprodané,“ doplnila Tischerová.

Vary finišují, do startu filmového festivalu zbývá týden

MFF KV

Stanové městečko na Rolavě zahajuje provoz již ve čtvrtek odpoledne a končí v neděli 29. srpna. Rezervace není nutná, protože areál je dostatečně velký. Místo na parkovišti, kde je omezený počet míst, není možné zajistit. Do areálu je zákaz vstupu se psy či jinými zvířaty. Stanové městečko nabízí sprchy, občerstvení, nabíjení mobilů, půjčovnu kol a také festivalovou pokladnu. V místě je spousta sportovišť.

„Novinkou jsou povinná ochranná opatření,“ uvedla Simona Vránová, jednatelka městské společnosti KV City. „Už nestačí čestné prohlášení. Je potřeba nejvýš sedm dní starý PCR test nebo 72 hodin starý antigenní test či návštěvník musí být očkován a už uběhlo nejméně čtrnáct dní od druhé dávky vakcíny. Platí také potvrzení, že osoba prodělala onemocnění a neuplynulo od něj více než 180 dní,“ vyjmenovala jednatelka, co se bude u vstupu do stanového městečka kontrolovat.

Vary: Do festivalových kin jen s covid-safe pásky a v respirátorech

MFF KV

Penziony a hotely: Ne všude mají otevřeno

„K dispozici jsou i různé penziony, ale i jiné varianty levnějšího ubytování,“ připomněl Lintimer. Ale všeobecně je to letos s ubytováním podle něj problematičtější, protože ne všechny hotely po ročním výpadku otevřely. „V Karlových Varech není tedy úplně snadné sehnat ubytování,“ dodal šéf festivalové produkce.

Zájem o ubytování po dobu festivalu potvrdil Právu předseda karlovarské krajské Asociace hotelů a restaurací Jan Kronika. „Na festival si lidé objednávají ubytování. Věříme, že letos bude mít festival pro ubytování i stravování opravdu velký význam,“ uvedl.

„Loni tu festival nebyl, výpadek byl znát. Je to super, že letos festival bude a že lidé již pobyty rezervují. Doufám, že to dopadne dobře,“ uzavřel Kronika.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám