Hlavní obsah

Vary: Do festivalových kin jen s covid-safe pásky a v respirátorech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen s pásky na rukou, taková je podmínka vstupu do kin v rámci 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu. Speciální označení bude důkazem, že každý z diváků prošel nezbytnou kontrolou, jež zaručuje jeho zdraví, bezinfekčnost. Počítá se také s tím, že diváci půjdou do kin v odpovídajících respirátorech a budou v nich i sedět během projekcí.

Foto: Novinky

Jiří Bartoška, ředitel MFF Karlovy Vary, a Marek Eben, tradiční moderátor akce. I oni budou muset mít roušky a pásky.

Článek

„Covid-safe kontrolní páska se jistě stane nejen průkazem bezpečnosti, ale také sympatickým doplňkem. S páskou prostě budete IN,“ tvrdí organizátoři akce.

 Přijeďte s Tečkou

Unikátní kontrolní pásku dostanou návštěvníci na základě platného certifikátu EU COVID-19 s QR kódem. „Nejrychleji se prokážete, pokud máte staženu aplikaci Tečka, v níž se přehledně zobrazí všechny potřebné údaje. Pokud máte tištěný doklad, je třeba mít ho při sobě. Zároveň je třeba doložit totožnost platným dokladem,“ uvádějí organizátoři MFF KV.

Aplikaci Tečka si stáhlo přes milion lidí

Software

Kontrolní pásku obdrží každý návštěvník přímo na ruku. Není možné pásku vyzvednout a předat dalším návštěvníkům. Pro bezproblémový pohyb na festivalu se doporučuje vyzvednout si pásku včas.

Nezbytné respirátory

Pro všechna festivalová filmová představení a pohyb ve vnitřních prostorech festivalu platí obecné podmínky návštěvy kulturního zařízení. Je tedy nutné mít po celou dobu projekce zakryté dýchací cesty respirátorem typ FFP 2/ KN95/N95 nebo nanorouškou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hotel Thermal, centrum Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Organizátoři 55. ročníku MFF KV zároveň poprosili, aby lidé opatření respektovali: „Udělejme společně letošní ročník karlovarského festivalu bezpečný!“

Na karlovarský festival přijede Johnny Depp

MFF KV

Anketa

Chodíte za kulturou, i když musíte mít na obličeji respirátor?
Ano
15,2 %
Ne
84,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1549 čtenářů.

MFF KV a covid-19

  • Covid-safe pásek získáte na stanovištích Covid Control Teamu umístěných u akreditačních center u hotelů Thermal a Pupp nebo od mobilních Covid Control Teamů označených bílou reflexní vestou s CCT grafikou.
  • Musíte předložit osvědčení, že jste dva týdny po ukončeném očkování, případně mít potvrzení o prodělání nemoci covid-19 před méně než 180 dny od certifikovaného pracoviště, či musíte být vlastníkem potvrzení o platném PCR/antigenním testu provedeném certifikovaným pracovištěm.
  • Ve spolupráci s MZČR vytvoří MFF KV samostatnou provolbu číslo 5 na národní informační lince ke koronaviru 1221.

Reklama

Výběr článků

Načítám