Hlavní obsah

Jiří Bartoška si vyzkoušel, jak se žije hendikepovaným dětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak nevidomý čte, neslyšící slyší budík? Co všechno umí asistenční pes? Odpovědi mohou návštěvníci najít ve stanu Lidé odvedle v ulici T. G. Masaryka u Smetanových sadů, který bude až do konce festivalu otevřen po celý den od 10 do 19 hod. Stánek navštívil v úterý i prezident MFF K V Jiří Bartoška, který si vyzkoušel, co hendikepované děti zažívají.

Jiří Bartoška ve stánku Patrona dětíVideo: Novinky

 
Článek

Cílem projektu je ukázat takzvaně zdravým lidem, že i hendikepovaní mají své sny a snaží se dělat, co je baví. Jen někdy trochu jinak. Zdravotní postižení je neomezuje tolik jako předsudky a nepochopení.

Součástí aktivit stanu je po celou dobu i prezentace Patrona dětí, charitativního projektu Nadace Sirius zaměřeného na pomoc zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem a jejich rodinám v rámci ČR.

Foto: Milan Malíček, Právo

Patron Dětí - charita 56. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech 5. července 2022 Na snímku prezident festivalu Jiří Bartoška se přišel podívat ke stánku Patron dětí, charitativní organizaci pro handicapovaný.

K projektu se rozhodl připojit také prezident MFF KV Jiří Bartoška, který podpořil příběh desetileté Terezky. A k následování vyzývá i celý festivalový tým, který nosí náramky projektu. Ty jsou k dostání i ve festivalových obchůdcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám