Hlavní obsah

Adam Mišík je emo pavouček

Animovaný česko-slovenský film Websterovi ve filmu představili v Karlových Varech režisérka Katarína Kerekešová a herci Adam Mišík a Daniel Krejčík.

Trailer Websterovi ve filmu

 
Článek

Hlavní hrdinkou filmu je pavoučí holčička Lili Websterová (Ivana Korolová). Spolu se starším bráchou (Adam Mišík), starostlivou maminkou (Ivana Chýlková), chápajícím tatínkem (Jaromír Dulava) a čipernými prarodiči (Jiří Lábus) žije v kokonu nad výtahovou šachtou.

Lili je odvážná, a tak se jí občas stane průšvih. Třeba tenkrát, když měla zodpovědnost za hlídání much, a všechny jí uletěly, nebo když se nechala napálit podvodníkem na internetu.

Foto: Michaela Feuereislová

Adam Mišík s přítelkyní Natálií Jiráskovou na premiéře filmu Banger

„Při uklízení našeho domu jsem neustále narážela na pavučiny a začala jsem si představovat, jaké je to být pavoukem,“ přiblížila začátky režisérka Kerekešová. „Pavouci mají čtyři nohy a čtyři oči. Když jsme je začali modelovat a animovat, tak mi došlo, jak jsme si zavařili. Vydrželi jsme s nimi pěkných pár roků.“

„Snažíme se, aby příběh řešil aktuální témata, máme tam tma uprchlictví, téma bezpečnost na internetu. Cílová skupina je šest až osm let, ale určitě i mladší a sem tam starší, rozptyl témat je takový, že si to najde mladší i starší diváky... na začátku vždy máme vtipný námět a postupně máme dvě linky, jedna je ta, která přinese message, ta druhá je humorná.“

Starší brácha

„Hugo je brácha, který se stará o mladší ségru, pomáhá jí z průšvihů, nebo se do něj dostane sám. Je to obdoba toho, jak to v každé rodině chodí. Je trochu rocker, emo rocker, emo pavouček,“ představil svou postavu Adam Mišík.

„Já dabuju odmalička, já si u toho i odpočinu a je dobré, že člověk hlas používá jiným způsobem. Pro hereckou práci je to fajn. Jsem rád, že můžu dělat i pro ty nejmladší. Je to dělané s láskou, ten svět pavouků - je z toho cítit domov,“ dodal.

„Adam dělá klaďasa a já jsem badboy, týpek, který se vydává na internetu za někoho jiného, svádí ke zlým věcem,“ reagoval jeho kolega Daniel Krejčík.

„Pro mě to byla radost, český dabing režíroval Zdeněk Štěpán, který  režíruje třeba Simpsonovi. On předehrává věci takovým způsobem, že ať to zahrajete sebelépe, stejně to neuděláte tak dobře jako on.“

Websterovi ve filmu vstoupí do kin 13. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám